Ласощі, як на картинці: як зробити абрикосове варення часточками

29 червня 2023, 13:08оновлено 30 червня 2023, 13:33
Главред розповість, які абрикоси краще для варення і як його зробити, щоб продукт не перетворився в кашу.
як зробити абрикосове варення часточками
Як зробити абрикосове варення часточками / колаж: Главред, фото: скріншот

Сезон абрикос щороку стартує в різні терміни, проте літо неможливо без абрикос. Ми розповімо, як приготувати абрикосове варення.

А якщо ви хочете дізнатися, чому полуничне варення змінює колір, читайте наш матеріал: Чому полуниця втрачає колір при варінні: 5 порад господинь для ідеального варення.

Чим корисно варення з абрикосів

Абрикосова ягода може допомогти людині підвищити стійкість і захист від хвороб. Тому абрикосове варення рекомендують при авітамінозі, анемії, інтоксикації важкими металами.

відео дня

Скільки потрібно цукру на 1 кг абрикосів

Пропорції при приготуванні варення дуже важливі. Кількість цукру при цьому залежить від того, наскільки солодка ягода. У тому випадку, якщо фрукт солодкістю порадував - можна використовувати 400 г цукру на кілограм ягід, якщо ягода несолодка - варто взяти більше цукру.

Які абрикоси краще для варення

Як ми вже сказали вище, краще вибирати солодку ягоду. У такому випадку вам не доведеться використовувати багато додаткового цукру під час приготування. Як правило, для варення підходить такий солодкі сорт, як ананасний і люїз.

Як зробити абрикосове варення часточками

Для того, щоб приготувати варення з ягід, їх необхідно спочатку добре вимити, розполовинити і дістати кісточки. Потім потрібно засипати абрикоси цукром і залишити на кілька годин, вони пустять сік. Потім ягоди потрібно поставити на вогонь і проварити протягом 15 хвилин після того, як закиплять. Після проварювання - відставте варення на 5-6 годин і підготуйте банки.

Коли цей час пройде, знову поставте варення на вогонь і прокип'ятіть 20 хвилин. На цьому все.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти