Лавровий лист для сяючого красою та силою волосся: 11 домашніх рецептів на всі випадки життя

18 жовтня 2022, 10:52
Замінити дорогі салонні процедури улюбленою спецією кожної господині - легко. "Лаврушка" - ваш вірний помічник на сторожі розкішної шевелюри.
Лавровий лист для волосся
Лавровий лист для волосся - користь і застосування / pixabay.com, ua.depositphotos.com

Важко уявити кухню без лаврового листа. Однак мало хто знає, що він незамінний і в тих випадках, коли справа стосується краси та здоров'я волосся. Лист лавра має багатий запас цілого ряду корисних мікроелементів на кшталт вітамінів В2, В6, В9, з і А, цинку, калію, магнію, кальцію, заліза, марганцю та міді.

У вигляді ефірного масла, в порошку або просто сушений, лавровий лист благотворно впливає на густоту волосся, здатний надавати тонізуючий і заспокійливий ефект (коли мова йде про свербіння шкіри голови), покращує кровообіг, насичує волосяні фолікули корисними речовинами.

Втім, не варто забувати і про те, що лавровий лист не рекомендують використовувати в косметичних та/або гастрономічних цілях вагітним жінкам і людям з проблемами з серцево-судинною системою. На волоссі не слід тримати засоби, до складу яких входить лавр, більше 60 хвилин. Перед використанням рекомендується провести тест на алергічну реакцію на відкритій ділянці шкіри.

відео дня

Главред зібрав для вас кращі рецепти з лавровим листом для краси і здоров'я вашої шевелюри, які можна приготувати з підручних засобів з мінімальними витратами.

Проти жирного волосся

  • Тонік

Складові: подрібнений лавровий лист (1 ст. л.), кора дуба (1 ст. л.), сушений полин подрібнений (1 ст. л.), окріп (500 мл).

У ємності змішати гарячу воду і сухі інгредієнти, перемішати, на плиті довести до кипіння, залишити на вогні на 10 хвилин. Відвар процідити після охолодження. Втирати в чисте волосся після миття голови. Тримати 20 хвилин, потім обполоснути всю довжину волосся залишками тоніка. Змивати не потрібно.

  • Ополіскування

Складові: яблучний оцет (7 ст. л.), лавровий лист (3 шт.), тепла вода.

Оцет влити в ємність з герметичною кришкою. У нього додати лавровий лист, закрити ємність і залишити в темному прохолодному місці на добу. Вийняти листи, яблучно-лавровий оцет розбавляти з теплою водою у співвідношенні 1:1. Обполіскувати шкіру голови до миття волосся, як симптоматичний засіб.

Лавровий лист для волосся
Навіщо обполіскувати волосся лавровим листом / pixabay.com

Від лупи

  • Тонік

Складові: подрібнений лавровий лист (1 ст.л.), сушена кропива (1 ст. л.), окріп (200 мл).

Сухі інгредієнти перемішати і залити гарячою водою, настоювати 1 годину. Тонік відцідити, остудити, нанести на волосся і шкіру голови після миття з шампунем. Тримати 30 хвилин, потім – змити теплою водою.

  • Бальзам-ополіскувач

Складові: лавровий лист (5 шт.), вода (1 л).

У ємності довести воду з лавровим листом на повільному вогні до кипіння. Зняти з плити, накрити кришкою, укутати чимось теплим і залишити для повільного охолодження. Коли відвар стане комфортної температури, процідити його. Використовувати на чисте вологе волосся в якості полоскання, не змивати протягом 60 хвилин. Потім - теплою водою без шампуню.

Лавровий лист для волосся
Лавровий лист від лупи - як використовувати / pixabay.com

Для зростання

  • Маска-компрес

Складові: лавровий лист (5 шт.), окріп (250 мл), житній хліб.

Гарячою водою залити лаврові листи, настоювати 60 хвилин. Потім процідити настоянку і нею залити подрібнений м'якуш житнього хліба, ретельно перемішати. Отриману кашку нанести на шкіру голови, замотати харчовою плівкою і рушником. Тримати маску 30 хвилин. Використовувати раз в 3 дні протягом півтора місяців.

  • Маска-обгортання

Складові: подрібнений лавровий лист (2 ст.л.), оливкова олія (50 мл).

Компоненти змішати в ємності, що герметично закривається, і залишити в темному прохолодному місці на 7 днів. Перед нанесенням ретельно перемішати для відновлення однорідності. Втирати в шкіру голови та по всій довжині волосся, потім - тримати в теплі 40 хвилин. Змивати теплою водою без додаткових засобів.

Лавровий лист для волосся
Лавровий лист для волосся - способи застосування / pixabay.com

Тонізація і зміцнення

  • Тонік-ополіскувач

Складові: подрібнений лавровий лист (2 ст.л.), окріп (250 мл), рідкий мед (3 ст. л.).

Лавровий порошок всипати в гарячу воду і настоювати 1 годину. Відцідити рідину, влити в неї мед, ретельно перемішати. Нанести на сухе волосся до миття голови. Тримати 60 хвилин, потім змити теплою водою і звичним шампунем.

  • Маска

Складові: лаврове масло (10-12 крапель), кефір (500 мл), чорний хліб (3 скибочки без скоринки).

В кефірі розмочити хлібний м'якуш, додати ефірну олію, перемішати. Нанести на вологе волосся перед миттям на 60 хвилин. Змити з шампунем теплою водою.

Лавровий лист для волосся
Як зміцнити волосся лавровим листом / pixabay.com

Від випадання

  • Тонік

Складові: лавровий лист (4 шт.), ромашка (1 ст. л.), розмарин (1 ст. л.), корінь лопуха (1 ст. л.), окріп (500 мл).

У глибокій ємності змішати всі компоненти, на повільному вогні довести до кипіння, кип'ятити 7-10 хвилин. Після охолодження відцідити. Наносити після миття з шампунем на чисте вологе волосся на 30 хвилин. Потім змити теплою водою комфортної температури.

  • Маска

Складові: лавровий лист (6 шт.), окріп (250 мл), яйце куряче (1 шт.).

Листя залити водою і залишити настоюватися, поки рідина не охолоне до кімнатної температури. Потім вийняти лавр з настою і влити в нього збите до піни і однорідності яйце. Ретельно перемішати, нанести на чисте волосся на 20 хвилин. Змивати теплою чистою водою.

Лавровий лист для волосся
Як застосовувати лавровий лист при випаданні волосся / pixabay.com

Живлення

  • Маска-компрес

Складові: какао-порошок (40-80 г; в залежності від довжини волосся), рідкий мед (1 ст. л.), лаврове масло (15 крапель).

Какао заливати водою до утворення густої кашки (найкраще додавати рідину по чайній ложці, щоб маска не вийшла занадто рідкою), в неї вмішати мед і ефірне масло. Перемішати до однорідності, нанести на шкіру голови і по всій довжині волосся. Залишити маску під харчовою плівкою і хусткою на 1 годину. Змити теплою водою з шампунем.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти