Спритність рук і ніякого шахрайства: що потрібно для гарного врожаю кабачків

23 березня 2023, 15:19оновлено 23 березня 2023, 16:22
В Україні стрімко теплішає, а значить зовсім скоро можна буде приступити до городніх робіт.
Що потрібно для гарного врожаю кабачків
Що потрібно для гарного врожаю кабачків / колаж фото ua.depositphotos.com

Кабачки - досить корисний овоч, однак крім цього він ще й простий у вирощуванні. Ця рослина практично невибаглива і її врожайність точно залежить від зусиль людини. Сьогодні про це і поговоримо.

Коли сіяти насіння кабачків у відкритий грунт - вибираємо оптимальний час

З приходом потепленія у багатьох городників вже сверблять руки приступити до посадки овочів. Однак у випадку з кабачками краще не поспішати.

У відкритий грунт насіння можна висадити до самого кінця квітня або ж на початку травня. У тому випадку, якщо ви спочатку посіяли насіння на розсаду, то її можна висадити в грунт в травні або навіть червні.

відео дня

Найоптимальніший варіант, щоб не зіпсувати урожай - дочекатися того періоду, коли заморозки з прогнозів погоди підуть вже безповоротно.

Як правильно посадити насіння кабачків у відкритий грунт - пояснюємо прості правила

Сіяти насіння в грунт зовсім нескладно, проте потрібно знати, як правильно це зробити.

Для того, щоб кабачки добре росли і радували урожаєм, необхідно сіяти насіння так, щоб відстань між рослинами була близько одного метра, а між рядами - приблизно 1,5.

Важливо не загущать посадку, інакше овоч не зможе повноцінно розвинутися і доглядати за ним буде складно.

Якщо ви займетеся посадкою овоча при постійній температурі на рівні 15 градусів тепла, то перші сходи рослини можна буде побачити приблизно через 5 днів. Якщо температура буде триматися на рівні 12-13 градусів, то сходи затримаються і з'являться приблизно через тиждень.

Що потрібно для гарного врожаю кабачків - кращий догляд за рослиною

Для того, щоб такий простий і невибагливий овоч як кабачок порадував вас, необхідно докласти важливі, але не великі зусилля.

Варто запам'ятати, що кабачки краще вирощувати за допомогою розсади, це прискорить отримання першого врожаю. Також необхідно дотримуватися правил посадки і вчасно удобрювати (тричі за сезон: на 10 день висадки, під час цвітіння і на початку появи плодів). Полив також одна з головних умов, кабачок любить воду, проте заливати цю рослину не варто. Земля повинна бути вологою, проте верхній шар все одно повинен встигнути просохнути до наступного поливу. І, нарешті - правильний збір врожаю. Для того, щоб простимулювати плодоношення, необхідно помітити першу пару плодів, коли вони будуть розміром близько 13 сантиметрів і зрізати їх.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти