Краща підмога після лісного полювання або як швидко відмити руки від грибів

29 листопада 2022, 05:30
Очистити руки від грибів в домашніх умовах допоможуть прості поради, завдяки яким можна буде забути про проблему, з якою стикаються любителі маслюків.
Гриб
Прибрати бруд з рук після чищення грибів допоможе звичайна лимонна кислота / ua.depositphotos.com

Похід в ліс по гриби – цікава і захоплююча подорож. Грибники повертаються додому з кошиками зібраної здобичі та гарним настроєм. Вдома виникає неприємний момент - гриби треба чистити, після чого руки стають неохайними. Чим відмити бруд від маслюків на руках – часте питання тих, хто любить збирати гриби. Щоб вирішити проблему, потрібно заздалегідь дістати лимонну кислоту, оцет, соду і господарське мило.

Чому від маслюків чорніють руки

Багато хто любить смачні гриби маслюки, але після їх очищення руки стають недбалими. Справа в тому, що поверхня гриба покрита безбарвним слизом, в ньому дуже багато заліза. Коли слиз разом з грибним соком потрапляє на руки, виходить окислення і шкіра темніє. Такі ось плями важко відмити, продукти окислення в'їдаються в саму шкіру.

Щоб руки від маслюків не чорніли, збирайте гриби в рукавичках. За 20-30 хвилин до початку збору грибів намастіть руки жирним кремом. Його можна замінити рослинним маслом.

відео дня

До збору грибів або їх переробки проведіть нігтями по шматочку туалетного мила, тоді бруд під них не потрапить.

Чим прибрати чорноту з рук після маслюків

Є декілька способів, як прибрати чорноту з пальців після грибів. Кожен з них по-своєму ефективний. Вибір залишається за вами.

Лимонна кислота

Вважається робочим і доступним засобом. Потрібно приготувати ванночку, в неї залити літр теплої води і насипати пакетик порошку з лимонною кислотою. Опускаємо в розчин руки і тримаємо 3-5 хвилин, але в жодному разі не довше. Після цього, не змиваючи кислоту, потрібно намилити долоні і добре їх протерти. Так гарно видаляються сліди бруду з рук. Спосіб робочий, якщо застосовувати його відразу після чищення грибів. За деякий час знадобляться зусилля, щоб відмити бруд.

Оцет

Столовий оцет допоможе після чищення маслюків. Слід зробити ванночку з теплою водою і 1 склянкою 9% розчину оцту, есенцію використовувати ні в якому разі не можна. Тримаємо руки в розчині 5 хвилин і змиваємо бруд мильною водою.

Сода

Треба змішати порошок з невеликою кількістю води, повинна вийти густа кашка. Після цього потрібно нанести розчин на руки і добре втирати. За 2-3 хвилини треба вимити долоні в розчині на основі або оцту, або лимонної кислоти і прополоскати їх в чистій воді. Пам'ятайте - спосіб агресивний і не підходить для занадто чутливої або пошкодженої шкіри.

Господарське мило

Потрібно відбілити руки після маслюків? Займіться ручним пранням. Вам знадобиться господарське мило і тривалий контакт рук з теплою водою. Потрібно продовжувати процес, допоки руки не станутуть чистими.

Рідина для зняття лаку на основі ацетону

Плями маслюків виводяться рідиною для зняття лаку на основі ацетону. Ватний диск змочується в самій рідині, після чого брудні сліди протираються, поки руки не стають чистими. Однак не використовуйте чистий ацетон, інакше ви можете отримати хімічний опік.

Миючий засіб для автомобілістів

Зі слідами маслюків дуже добре справляються гелі, шампуні і мило для автомобілістів. Засоби спеціально призначені для того, щоб видаляти темні плями від масла і солідолу з рук. Спосіб швидко і щадним чином прибере забруднення навіть в тому випадку, якщо ви вирішили почистити руки за деякий час після очищення грибів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти