Краще не ризикувати: 4 предмета, які не варто ставити в мікрохвильовку

5 липня 2023, 17:00
2279
Главред розповість, що краще не ставити в мікрохвильовку, щоб не накликати на себе несподівані неприємності.
Які предмети не можна ставити в мікрохвильовку
Які предмети не можна ставити в мікрохвильовку / колаж: Главред, фото: pexels

Так легко і швидко розігріти їжу і насолодитися вчорашніми залишками на наступний день, але не все повинно йти в мікрохвильовку і не все варто туди ставити. Деякі продукти або предмети можуть вибухнути і принести неприємності.

Які предмети не можна ставити в мікрохвильовку

Якщо ви з тих, хто замислювався, чи можна розігріти варене яйце, щоб зробити його трохи теплішим, необхідно знати - ні. Якщо ви нагрієте яйце (очищене або в шкаралупі), воно вибухне. Це забруднить вашу мікрохвильову піч і, швидше за все, залишить опіки для вас. А ось якщо ви розріжете яйце на чотири частини - тоді зможете розігріти його.

Також необхідно знати - в мікрохвильовку не можна ставити перець чилі. Перець гострий сам по собі, а якщо ви нагріваєте перець в мікрохвильовій печі, речовина в перці, яка робить його гострим - випаровується в повітря. Коли ви відкриєте мікрохвильову піч, це пряне, гаряче повітря вийде назовні і може дратувати ніс, очі, горло тощо.

відео дня

Який матеріал не можна нагрівати в мікрохвильовці

У тому випадку, якщо у вас є залишки вчорашньої їжі в пінопластовій упаковці або в пластиковому контейнері з ручками, ви можете дістати їжу з контейнера і розігріти її окремо. При нагріванні в матеріалі контейнера виділяються шкідливі хімічні речовини. Завжди перевіряйте, чи підходить ваш контейнер для використання в мікрохвильовій печі (це вказано на упаковці).

Також не варто запускати мікрохвильову піч, якщо в ній немає продуктів. Включення приладу без продуктів може привести до загоряння або пошкодження техніки.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти