Найкращі поєднання сиропів для кави: 10 простих і найсмачніших рецептів

23 лютого 2023, 18:33
Якщо ви не знаєте, який сироп краще додавати до кави, спробуйте зробити напій з шоколадом, карамеллю та ваніллю, які дуже добре поєднуються.
Кава, сироп
Прості рецепти допоможуть знайти найсмачніший спосіб, як використовувати сироп в каві / ua.depositphotos.com

Більшість гурманів віддають перевагу каві, звареній звичним для них способом. Але з часом смак кави приїдається і хочеться спробувати якийсь інший варіант приготованого напою. Тому бариста вдаються до різних експериментів і задля отримання нового смаку постійно розмірковують над тим, які сиропи можна змішувати в каві. До напою можна додавати безліч всього - починаючи від молока і кориці, закінчуючи солодким сиропом і алкоголем. Ми розповімо, як підібрати оптимальне поєднання сиропу з кавою для отримання найсмачнішого напою.

Які сиропи добре поєднуються

Коли ви підбираєте сироп, обов'язково враховуйте вид і ступінь обсмажування кави. Тому що однакові сорти робусти і арабіки можуть відрізнятися між собою. Смак кави буде залежати від щільності, солодощі і насиченості сиропу. Є декілька прийнятих варіантів поєднання кави і сиропів, які рекомендують бариста. Але не варто забувати, що у кожної людини свої індивідуальні смакові переваги.

Що стосується класики, з арабікою чудово поєднується шоколадний смак, карамельний підходить кави з молоком, а ванільний можна додавати до будь-якого кавового напою.

відео дня

Найпростіша схема поєднання кави з сиропом виглядає наступним чином:

Міцна кава - добре піде з шоколадом, карамеллю і ваніллю

Легку каву найкраще пити з фруктово-ягідними, карамельним і ванільним сиропами

Східну каву радять спробувати з мигдалем

Холодну каву - з лаймом, м'ятою і лимоном

Кава зі 100% робуста п'ється з вишнею, полуницею, амаретто, цитрисовими, корицею і мигдалем

Каву зі 100% арабікою рекомендують пити з лікерним сиропом (додається кислинка), лісовим горіхом і карамеллю. А ось тірамісу прибирають.

Як правильно додавати сироп до кави

Один з ключових моментів. Якість будь-якого напою безпосередньо залежить від правильно дотриманої пропорції.

Ідеальним варіантом вважається 5 мл сиропу (1 чайна ложка) на один еспресо. Напій з молоком – сміливо додавайте 2-3 ложки сиропу. На ваш смак.

Щоб зробити коктейль, слід робити розрахунок виходячи з об'єму рідини. Наприклад, на 150 мл вже готового напою додають 2 ч. ложки сиропу.

Головне, щоб кава була натуральною. Розчинну каву з сиропом, звичайно, теж можна пити, проте смакова палітра буде не такою яскравою і насиченою.

Яку каву п'ють з сиропом

Спробуйте смачну каву з сиропом за нашими рецептами. Попрактикувавшись, ви переконаєтеся, яке поєднання підходить саме вам і зможете пригощати своїх друзів вишуканим і смачним напоєм.

Шоколадний латте

Щоб приготувати латте з шоколадом, вам знадобиться еспресо, 1 чайна ложка сиропу з шоколадним смаком, 1 столова ложка шоколадного топінгу і 15 мл спіненого молока 3,2%.

На дно склянки виливаємо шоколадний сироп і заливаємо каву. Обережно наливаємо свіже молоко. Не забуваємо зверху прикрашати шоколадним топінгом або посипкою з шоколаду.

Пряниковий латте

Для такого напою вам потрібно еспресо, 1 чайна ложка імбирного сиропу, кориця, а також 150 мл свіжого молока з піною.

Заварюємо еспресо, додаємо до нього сироп, акуратно заважаємо і додаємо свіже молоко. Зверху потрібно посипати спеціями.

Латте Маккіато

Вам знадобиться 2-3 чайні ложки, 15 мл гарячого молока з піною і 1 еспресо.

Підігріте молоко з піною наливається в стакан, туди додається сироп і еспресо. Змішувати нічого не потрібно, інакше шари молока і кави стануть непомітними. До столу подається з довгою ложкою.

Лате з карамеллю і льодом

Беремо 2 чайні ложки сиропу карамельного, 1 холодний еспресо і 12 мл молока.

До склянки насипаємо кубики льоду і наливаємо туди молоко. Повільно додаємо еспресо і сироп. Розмішувати нічого не потрібно. Подається до столу з товстою соломкою.

Безалкогольний коктейль

Нам знадобиться 1 чайна ложка сиропу лайм, 1,5 чайних ложки сиропу Блю Кюрасао, апельсиновий сік, а також 10 мл нектару маракуї.

Потрібно перемішати всі інгредієнти і додати їх до келиха з коктейлем після того, як ви помістили в стакан лід. Вийде трохи гіркий смак з апельсиновим відтінком. Напій буде синього кольору.

Французька ваніль

Для приготування холодного кавового напою підготуйте 1 чайну ложку ванільного сиропу, 1 чайну ложку сиропу карамельного, 5 мл молока, 1 холодний еспресо і збиті вершки.

Всі інгредієнти змішуються з кубиками льоду, поміщаються в келих для коктейлю і подаються з ванільним стручком, або ж зі збитими вершками.

Холодний молочний коктейль з карамеллю

Знадобиться 1,5-2 чайні ложки карамельного сиропу, 2 чайні ложки сиропу ванільного і молоко. Всі інгредієнти слід змішати з кубиками льоду і помістити в склянку. Зверху за смаком можна додати топінг.

Газований квітковий чай

Беремо 2 чайні ложки сиропу бузина, 12 мл мінеральної води і чай з льодом. Всі інгредієнти змішуються в склянці з кубиками льоду.

Шоколадна кава

В якості інгредієнтів беремо 1,5 чайні ложки сиропу лісового горіха, 1 еспресо і 9 ложок гарячого сиропу. До склянки наливаємо сироп, додаємо еспресо, гарячий шоколад і все це перемішуємо.

Екзотичний коктейль

Щоб його приготувати, потрібно взяти 3 чайні ложки сиропу кавун, 10 мл апельсинового соку, 5 чайних ложок ананасового соку і 2 чайні ложки соку лайма.

Всі інгредієнти змішуються з морозивом і наливаються до стакана. Дуже смачний коктейль, на приготування якого знадобиться лише трохи часу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти