Лукашенко звинуватив США в спробі "розв'язати війну"

25 листопада 2021, 21:21оновлено 25 листопада 2021, 22:04
США прагнуть наблизитися до Москви і для цього їм потрібно "зрізати балкон", в якості якого він мав на увазі Білорусь.
Олександр Лукашенко
Олександр Лукашенко висунув звинувачення на адресу США / Reuters

Невизнаний лідер Білорусі Олександр Лукашенко звинуватив США у бажанні розв'язати війну в Європі - він упевнений, що американці хочуть воювати "чужими руками", повідомляє БЕЛТ.

"Вони (США - ред.) намагаються скористатися цими бідними біженцями, цим процесом. Вони вже у відкриту кажуть: підключити НАТО. А що значить НАТО? Розв'язати війну", - цитує видання заяву Лукашенка на засіданні комісії з доопрацювання проекту Конституції Білорусі.

США прагнуть наблизитися до Москви і для цього їм потрібно "зрізати балкон", в якості якого він мав на увазі Білорусь. Лукашенко додав, що для розв'язання війни в Європі американці нібито використовують Польщу, країни Балтії, Україну і міграційну кризу на кордоні ЄС.

відео дня

читайте такожЛукашенко висунув Меркель жорсткий ультиматум через мігрантів

"Кому ця війна потрібна? Американцям", - сказав Лукашенко.

При цьому він заявив, США "люблять чужими руками воювати" і будуть з боку спостерігати і зброю поставляти воюючим сторонам.

Раніше Главред писав про те, що самопроголошений глава Білорусі Олександр Лукашенко дав експресивне інтерв'ю кореспонденту BBC Стіву Розенбергу, в якому висловився про протести в Білорусі, боротьбу з опозицією і міграційну кризу.

"Мені начхати на те, що в Євросоюзі ви думаєте про президента Білорусі. Мене обирав не Євросоюз. Ви мене не визнаєте чверть століття", - прокоментував" батька " своє невизнання у світі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти