Лукашенко зізнався в тому, що силовики били активістів

19 листопада 2021, 19:13
Під час інтерв'ю Лукашенку показали відео, на якому видно, що люди після перебування в сумнозвісному слідчому ізоляторі виходили з ознаками тортур.
Олександр Лукашенко
Олександр Лукашенко зізнався , що активістів били / Reuters

Невизнаний Білоруський диктатор Олександр Лукашенко визнав, що силовики масово били затриманих на протестах після виборів президент.

Минулого року правозахисники заявляли про жорстоке поводження із затриманими в СІЗО, повідомляє BBC.

Під час інтерв'ю Лукашенкові показали відео, на якому видно, що люди після перебування в сумнозвісному слідчому ізоляторі в Мінську виходили звідти з синцями та іншими слідами тортур.

відео дня

"Добре, добре, визнаю, визнаю. У СІЗО на Охрестіна били людей. Але були побиті і міліціонери, і ви цього не показали", - підкреслив він.

Ситуація в Білорусі

З 2020-го в Білорусі триває політична криза, пов'язана з виборами президента. За офіційними даними, перемогу на них здобув Олександр Лукашенко, який перебуває при владі з 1994 року, за якого проголосувало 80,1% виборців.

читайте такожВіталій Портников. Меркель подзвонила Лукашенку, і це велика помилка

Після оголошення результатів виборів країну охопили акції протесту. Силовики затримують учасників мітингів і застосовують до них силу, відкривають політично вмотивовані справи проти опозиціонерів.

В Євросоюзі не визнали результати виборів і вирішили ввести санкції проти білоруських чиновників, відповідальних за фальсифікацію результатів голосування і застосування насильства проти незгодних.

США 9 серпня запустили нові санкції проти Білорусі. Документом передбачені обмежувальні заходи, які включають блокування активів білоруських політиків і чиновників. Ембарго також спрямоване на енергетичну сферу, оборонний сектор і транспорт. Крім того, санкції проти РБ ввела і Канада.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти