Калюжки і купки в капцях залишаться в минулому: як привчити кота до лотка і унітазу

30 січня 2023, 11:11
Розкриємо секрети і лайфхаки, як привчити кішку ходити на унітаз і забути про лоток.
Як привчити кота до лотка і унітазу
Як привчити кота до лотка і унітазу / pixabay.com

Милий і пухнастий домашній вихованець - не просто розвага вдома, а й відповідальність. Коти і кішки відрізняються охайністю, мають власні звички, характер і повадки. Тому взявши в будинок кошеня нові котобатьки намагаються відразу привчити його до лотка або унітазу. На цьому етапі виникає питання, як привчити кота до лотка за 1 день, щоб не отримати калюж і купок в капцях.

Як привчити кішку до лотка: цікаві хитрощі

В першу чергу власникам хвостатих потрібно знати, що туалет для вихованців повинен бути зручним, стійким і достатнім за розмірами, щоб кошеня, а потім і доросла тварина там змогли розміститися. Найкраще спочатку поставити його в туалеті або ванній, де тварина зможе усамітнитися для своїх справ.

Привчання до лотка кішки або кошеня починається з першого дня проживання тварини в будинку. У перші дні краще бути поруч з вихованцем, щоб направити його і показати, куди потрібно ходити. Привчити кошеня до лотка легко, досить зробити наступне:

відео дня
  1. У перші дні краще бути поруч з твариною і садити в лоток кожен раз, коли він поїв. Це дозволить зловити потрібний момент.
  2. У лотку повинен бути наповнювач, яким малюк може закопати результат своєї діяльності.
  3. Якщо кошеня сходив повз лотка, можна промокнути сліди "злочину" серветкою і покласти в лоток, а потім показати тварині.
  4. Після кожної правильно зробленої справи тварину потрібно хвалити – почухати за вушком або пригостити смачним "горішком" сухого корму.
  5. Не можна лаяти кошеня, якщо він сів робити справи поруч або в сусідній кімнаті, його потрібно акуратно взяти і перенести в лоток, щоб він доробив все в потрібному місці.

Швидше за все, виконати ці дії і привчити кошеня до лотка за 1 день не вийде, але через 3-5 днів процес завершиться успішно. Аналогічні кроки потрібно і по відношенню до дорослого кота чи кішки.

Головною метою виконаної роботи є запах в лотку. Кішки ходять в туалет там, де є їх запах, тому важливо місця їх "злочинів" ретельно обробляти миючими засобами і спеціальними рідинами, що нейтралізують запах. Також важливо пам'ятати, що доступ до лотка повинен бути легким – тварина не повинна стикатися з закритими дверима, зайвими меблями, речами та іншими перешкодами. Інакше калюжки і купки регулярно будуть з'являтися в доступних для тварини місцях.

Як привчити дорослого кота до унітазу

Наповнювач в лотку доставляє зайвий клопіт власникам, тому виникає питання, як привчити кішку до унітазу після лотка. Якщо відповідь на питання, як привчити дорослого кота до лотка, зрозумілий, то рішення задачі з унітазом потребує більше часу і зусиль.

Сучасні зоомагазини пропонують спеціальні набори для привчання тварин до унітазу. Вони складаються зі спеціальних лотків, які встановлюються під сидіння унітазу і мають ряд знімних кіл. Поступово потрібно знімати по одній, щоб кіт або кішка звикли застрибувати і робити свої справи в потрібному напрямку.

Крім того, представники сімейства котячих дуже допитливі. Вони обожнюють слідувати за господарем скрізь і навіть в туалет. Не варто перешкоджати в цьому. Так ви можете показати тварині цікавий спосіб виконання потрібних справ. Під час таких спільних походів кішка може застрибнути на коліна, обнюхати власника, а потім спробувати самостійно виконати те ж саме. При цьому лоток завжди повинен бути поруч в якості запасного варіанту.

В даному випадку також важливий запах, тому потрібно тварині показати, як власники виливають вміст лотка в унітаз, дати понюхати. Якщо є можливість, залишити унітаз не змитим після позбавлення від вмісту лотка. Всі ці рекомендації і будуть відповіддю на питання, як привчити кота до унітазу своїми руками.

Вам буде цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти