Будь-які рослини будуть вмить знищені: як позбутися бур'янів раз і назавжди

21 липня 2023, 16:19
3748
Багато людей не мають можливості постійно виривати бур'яни, адже на це треба багато сил. Дізнайтеся, який найефективніший засіб проти бур'янів.
сорняки
Як за допомогою оцту і солі позбутися бур'янів? / Колаж: Главред, фото: pixabay.com

Ні для кого не секрет, що бур'яни – це великий клопіт як для садоводів, так і для городників. Є безліч способів боротьби із бур'янами. Найпоширеніший з них – механічний. Втім, багато людей не мають можливості постійно виривати бур'яни, адже на це треба багато сил. І тут багато хто задумується про хімічні засоби для видалення бур'янів. Проте багато людей не люблять використовувати гербіцидні препарати, адже вони шкідливі для організму. Главред розповідає, який найефективніший засіб проти бур'янів.

Для приготування ефективного засобу від бур'янів не потрібно нічого купувати – всі інгредієнти знайдуться на вашій кухні. Виявляється, що сіль – це чудовий помічник у боротьбі з бур'янами. А в комбінації з оцтом стається просто неможливе – бур'яни вмить знищуються.

Як за допомогою оцту і солі позбутися бур'янів: простий рецепт

Візьміть велике відро та відміряйте, щоб у ньому було 10 літрів води.

відео дня

Далі беремо пачку солі та висипаємо її у воду. Гарненько перемішуємо сіль, аби вона повністю розчинилася у воді.

Після цього беремо 500 мл 9-відсоткового оцту і також наливаємо у відро з водою.

На цьому приготування диво-розчину не закінчилося. Знадобиться ще один секретний інгредієнт, який точно знайдеться на кожній кухні. У народний засіб від бур'янів з оцтом та сіллю потрібно ще додати будь-який засіб для миття посуду. Знадобиться лише одна склянка рідини. Для чого це потрібно? Уся справа в тому, що завдяки засобу для миття посуду розчин краще прилипатиме до поверхні бур'янів та ефективніше знищуватиме всю надокучливу рослинність.

Про що варто пам'ятати?

Коли ви вже знаєте, як приготувати сольовий розчин для знищення бур'янів, то варто звернути увагу на декілька важливих моментів. По-перше, слід пам'ятати, що такий розчин знищує всю рослинність, тому під час поливу бур'янів зверніть особливу увагу на те, чи не потрапив цей розчин на ваші насадження: овочі, фрукти, коренеплоди чи квіти. По-друге, перед поливом потрібно перевірити прогноз погоди. Важливо, щоб у найближчу добу не прогнозували дощі. У іншому випадку, результату від поливу ніякого не буде. Якщо дотриматися цієї поради, то вже через добу ви побачите, як небажана рослинність починає гинути.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти