Люди роками їдять горіхи неправильно: як витягти з них максимальну користь

24 вересня 2022, 04:24оновлено 28 вересня 2022, 18:34
Ми з'ясовували, чому горіхи потрібно обов'язково замочувати перед вживанням.
горіх
Навіщо замочувати горіхи / скріншот

Не секрет, що горіхи - дуже смачний і ситний продукт. Також вони є складовою дієтичного раціону.

Поживна цінність цього продукту значно зростає при правильному вживанні. Главред розбирався, чому сухі плоди потребують вимочування.

Навіщо замочувати горіхи перед вживанням?

Підвищення поживної цінності і поліпшення травлення. Замочені горіхи і насіння покращують здатність організму засвоювати поживні речовини. Горіхи і насіння багаті поживними речовинами і містять поживні інгібітори, які захищають і забезпечують виживання цих поживних речовин.

відео дня

Замочуючи горіхи, ви мінімізуєте або усуваєте поживні інгібітори та інші токсичні речовини, оскільки вони вбираються у воду. Без інгібіторів і токсичних речовин поживні речовини горіхів і насіння легше засвоюються. Крім того, вони легше засвоюються організмом і сприяють зростанню корисних бактерій в товстій кишці.

Більш просте приготування. Замочуючи горіхи і насіння, вони стають м'якше і їх легше змішувати. Їх також стає легше використовувати при створенні замінників молочних продуктів, що містять хороші, корисні жири. Наприклад, ви можете приготувати соус Альфредо, замінивши сир пармезан замоченими горіхами кешью.

Покращений смак і текстура. Замочуючи горіхи і насіння, ви змінюєте (покращуєте) їх смак. Замочені горіхи і насіння гідратовані, тому їх смак трохи більш маслянистий і вершковий. У міру того як горіхи вбирають все більше і більше води, вони стають більш пухкими, а їх текстура пом'якшується (підказка: завжди корисно замочувати горіхи і насіння в ємності більшого розміру, щоб у них було достатньо місця для розширення).

Як замочувати горіхи?

В основному, люди їдять горіхи без додаткових добавок, в сирому вигляді. Але головне - це вимочувати ядра.

Для замочування знадобляться такі інгредієнти:

  • горіх;
  • солі;
  • вода.

Співвідношення води і горіхів — 3: 1. Велике значення для процесу має час: одним сортам досить 4 годин, а інші вимагають тривалої обробки: горіхи волоські — 4 години; кеш'ю — 6 годин; арахіс, фундук — 8 годин; мигдаль — 12 годин.

Горіхи не можна тримати в одній і тій же воді понад 8 годин, бажано її міняти, а по закінченню обов'язково необхідно промити ядра під проточною водою і підсушити на пергаменті в духовці при температурі 50 °з не більше 15 хвилин.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти