Люди роками використовують Зірочку неправильно: куди не можна наносити мазь

1 вересня 2022, 11:46
Бальзам Зірочка має широкий спектр застосування.
Зірочка
Як правильно використовувати мазь Зірочка / скріншот

Завжди вважалося, що мазь-бальзам Зірочка допомагає при застудах, нежиті та інших аналогічних захворюваннях.

До складу оригінального препарату входять компоненти, які самі в'єтнамці використовують в своїх ліках. Це повністю натуральний препарат, який складається з ментолу, камфори, м'ятного, евкаліптового, гвоздичного, вазелінового масел, бджолиного воску і парафіну.

Як використовувати Зірочку?

У В'єтнамі,"батьківщині" мазі, лікарі використовують препарат з урахуванням точок акупунктури - різних місць на тілі людини, які, за китайськими традиціями, відповідають за окремі недуги.

відео дня

Такі розігріваючі бальзами використовують для знеболювання, збільшення кровотоку, усунення набряків при проблемах зі зв'язками, сухожиллями і суглобами. Принцип їх роботи простий і дуже ефективний: вони зігрівають шкіру, змушують кров прилити до місця нанесення, знімають набряклість, розслаблюють м'язову тканину зірочку можна втирати на певні місця: при головному болю - віскі, застуда лікується втиранням в спину, груди і живіт.

Мазь також відмінно допомагає від комариних укусів - вона сильно охолоджує шкіру

Як не варто використовувати Зірочку?

Бальзам ні в якому разі не можна наносити на слизові. Наприклад, в ніс. При попаданні на такі ділянки мазь викликає сильну реакцію і неприємні відчуття, які можуть не проходити кілька днів поспіль.

Також подібні розігріваючі мазі часто використовують неправильно - при різних травмах, розтягненнях їх не варто втирати, а потрібно просто нанести і почекати, поки мазь вбереться. Розігрівають мазі використовують для знеболювання, збільшення кровотоку, усунення набряків. Розтирання може призвести до додаткового пошкодження.

Якщо мазь використовується для лікування застуди та поліпшення самопочуття, то втирання не протипоказано.

Кому не можна користуватися зірочкою

Всі компоненти, що входять до неї є дуже сильними алергенами. Якщо у вас коли-небудь була алергія на квіти, дерева та інші рослини, цей препарат варто використовувати тільки після проби - нанесіть невелику кількість мазі на внутрішню сторону зап'ястя. Якщо відчуєте роздратування, то Зірочку Вам використовувати точно не варто.

Також не варто лікувати цим препаратом дітей до двох років і вагітних жінок — у обох чутливість до алергенів помітно вище, ніж у звичайного дорослої людини.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти