Люди кладуть соду в гречку всупереч обуренням кулінарів: навіщо вони так роблять

6 жовтня 2022, 20:20
Сода - це лужний продукт, дозування якого важливо дотримуватися.
гречка, сода
Навіщо кладуть соду в гречку / скріншот

Мало хто знає про те, що в гречка можна додавати соду, але деякі господині в курсі такого лайфхака, який схвалюють не всі кулінари.

Маленька кількість соди зробить гречку більш пухкої і повітряної. Також у неї пропаде специфічний запах. При цьому каша не підгорить, навіть якщо її не заважати.

Також додавання соди в гречку під час варіння сприяє її очищенню. Якщо погано промили крупу перед приготуванням, то сода виб'є на поверхню все лушпиння і крупиці забруднень.

відео дня

Врах*йте, сода – це лужний продукт, дозування якого важливо дотримуватися. Її додавання в гречку дозволяє знизити кількість додається солі. Багато господинь піддають сумніву такий спосіб, бо, переборщивши з содою, ви можете зіпсувати смак каші.

Як додавати соду в гречку?

Перед приготуванням такої каші крупу ретельно промиваємо і заливаємо її водою в пропорції 1 до 2. Ставимо на середній вогонь і варимо. Після закипання додаємо в гречку сіль.

Коли гречка вже набубнявіє, і процес варіння буде рухатися до завершення, варто додати соду. Після цього зменшуємо вогонь і варимо до повного випаровування води. Так, каша вийде пухкої і повітряної.

Як ще можна використовувати соду?

Чистимо овочі і фрукти. За допомогою соди можна видаляти з фруктів, овочів, салатного листя не тільки бруд і мікроби, а й шкідливі хімічні речовини. Зробити це дуже просто: під час миття продуктів додайте у воду 1-2 чайні ложки соди.

Зняття свербежу. Після укусів комах або опіків отруйними рослинами можна наносити кашку з соди і води на уражені ділянки, що допоможе швидко зняти неприємні відчуття.

Додасть блиск ювелірним виробам. Змішайте 3 ч. л. харчової соди з 1 ч.л. води і почистіть ваші коштовності за допомогою зубної щітки, а потім промийте холодною водою.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти