Люди ризикують щодня, засинаючи "в обнімку" з телефоном: чим це небезпечно для здоров'я

6 вересня 2022, 19:01
Експерти кажуть, що з телефоном засипати не варто.
Телефон
Причини не засипати з телефоном / скріншот

Багато хто з нас коли-небудь засинали під час користування телефоном або навмисно залишали його на своєму ліжку, але мало хто підозрює, що це може бути небезпечно для здоров'я.

Чому вам не слід спати з телефоном

Він може підпалити подушку. Бувши випадок, коли підліток із США прокинувся від запаху гару. Його телефон, який був під подушкою, частково розплавився і обпік простирадла і матрац.

Мобільні телефони (а також планшети, телевізори та інші гаджети зі світлодіодними екранами) випромінюють так зване синє світло, який припускають дослідження може пригнічувати вироблення викликає сон гормону мелатоніну і порушувати наші циркадні ритми.

відео дня

Це може бути пов'язано з тим, що синє світло випромінює довжину хвилі, подібну до денного світла, що може змусити наше тіло думати, що зараз денний час в будь-який час. Щоб заснути, коли ви хочете (і повинні), вимкніть всю електроніку за дві години до сну. А ще краще, тримайте свій телефон і ноутбук в іншій кімнаті, поки ви спите.

Куди класти телефон перед сном?

Експерти кажуть, що при сертифікації пристрою традиційно оцінюється його вплив на організм на відстані півметра. Тому тримати телефон слід на такому або більшій відстані від голови.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти