Люди страждають до сих пір: для чого СРСР засаджували отруйним борщівником

16 червня 2023, 10:14оновлено 29 червня 2023, 20:35
50175
Борщівник - отруйна гігантська рослина, що досягає у висоту 4-х метрів, а при контакті з ним можна отримати сильні опіки.
Для чого в СРСР садили борщівник
Для чого в СРСР садили борщівник / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

У радянські часи існувало безліч рослин, які були цілеспрямовано внесені на територію СРСР з певною метою. Однією з таких рослин був борщівник, або геркулесове дерево, що з'явився в країні в кінці XIX століття.

Цей потужний і швидкозростаючий чагарник відомий своєю вражаючою висотою і міцними стеблами, покритими колючками. Його невибагливість і здатність адаптуватися до різних умов зробили його популярним у сільському господарстві та екологічних проектах.

Для чого в СРСР садили борщівник

  • Застосування в сільському господарстві: борщівник був популярний серед радянських фермерів, так як його коріння здатні фіксувати азот в ґрунті, збагачуючи його. Це дозволяло знижувати витрати на азотні добрива і підвищувати врожайність рослин.
  • Протиерозійні заходи: борщівник був ефективним засобом боротьби з ерозією грунту. Його міцні коріння служили природними власниками грунту, запобігаючи змив родючого шару.

відео дня

Хотіли як краще, а вийшло як завжди

Борщівник - отруйна гігантська рослина, що досягає у висоту 4-х метрів, а при контакті з ним можна отримати сильні опіки, в окремих випадках здатні привести до летального результату.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти