Магнітна буря 12 жовтня 2021: чого чекати від удару в 5 балів

12 жовтня 2021, 12:51
Календар магнітних бур на жовтень 2021 запланував найсильніший удар на середину місяця: геомагнітні збурення досягнуть червоної позначки в 5 балів.
Магнітна буря 12 жовтня 2021 як пережити симптоми
Магнітна буря 12 жовтня 2021 - як пережити симптоми / 1zoom.ru

Робочий тиждень відкриває сильна магнітна буря 12 жовтня 2021, яка за силою удару досягає червоного рівня в п'ять балів. За оцінками NASA, норма планетарного індексу Землі буде перевищена в чотири рази - і досягне позначки 20.

Сервіс Магнітні бурі Гісметео прогнозує, що геомагнітні збурення будуть атакувати людей хвилеподібно: перший пік припадає на ніч, до ранку сила удару трохи знизиться (до чотирьох балів), але вже до 06:00 за Києвом – знову досягне п'яти балів. Залишок вівторка геомагнітні збурення коливатимуться в межах чотирьох-трьох балів.

читайте такожМагнітні бурі в жовтні 2021: місяць почнеться з атаки в 5 балівОсобливо обережними в цей час варто бути людям зі зниженим імунітетом, літнім людям, вагітним і дітлахам. Найчастіше подібні геомагнітні атаки провокують:

  • загострення хронічних захворювань;
  • головні болі різного ступеня тяжкості;
  • скачки тиску і напади тахікардії;
  • проблеми з диханням (задишка, запаморочення) – звідси і рекомендація добре провітрювати приміщення в такі періоди і частіше дихати свіжим повітрям.

Магнітна буря 13 жовтня 2021 буде вже відносно слабкою: вона не повинна перевищити і трьох балів. А вже до вечора середи геомагнітна обстановка обіцяє повністю стабілізуватися.

У найближчі пару днів варто ретельно стежити за своїм водно-питним режимом (частіше налягаючи саме на чисту воду і тимчасово відмовившись від кофеїну). З раціону рекомендується прибрати важку їжу, а з розкладу тренувань – важкі навантаження (особливо ті, що націлені на серце). У той же час корисні контрастний душ вранці, прогулянки на свіжому повітрі, йога і теплі трав'яні чаї протягом дня.

Нагадаємо, вчені змінили норму артеріального тиску для жінок. Як з'ясували дослідники з Smidt Heart Institute в Сідарс-Синай, нормальний артеріальний тиск у чоловіків вищий, ніж у жінок.

Раніше ми писали про тиск: симптоми, причини та лікування. Гіпертонія зазвичай розвивається протягом декількох років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти