Магнітна буря розтягнеться на 4 дні: як пережити удар у 4 бали

17 жовтня 2021, 21:15оновлено 18 жовтня 2021, 15:49
Прогноз магнітних бур на жовтень 2021 попереджає про чотириденний вимотуючий удар, який потріпне нерви і судини не тільки метеозалежним людям.
Магнітні бурі в жовтні 2021 Землю накриває 4-хденний удар
Магнітні бурі в жовтні 2021 - Землю накриває 4-хденний удар / 1zoom.ru

Календар магнітних бур у жовтні 2021 року попереджав, що середина місяця буде неспокійною. У результаті дати удару дещо зрушилися, але тривалість бурі вчені передбачили вірно: магнітна буря 18 жовтня 2021 розтягнеться згодом на чотири дні.

Це буде середньої сили удар. Пік удару – магнітна буря 19 жовтня 2021 - не повинен перевищити чотирьох балів. Планетарний індекс, за оцінкою NASA, зупиниться на позначці 12 (норма – 5), що також не є критичним показником.

читайте такожНайсильніша магнітна буря в жовтні 2021: як пережити без фатальних наслідківМагнітна буря 20 жовтня 2021 буде ще слабкішою: геомагнітні збурення повернуться на позначку в три бали. Аналогічної сили буде і магнітна буря 21 жовтня 2021.

Коли знаєш прогноз магнітних бур на жовтень 2021, можна підготуватися до таких періодів, щоб заздалегідь адаптувати свій організм до негативного впливу Сонця:

  • напередодні магнітних збурень слід лягати спати раніше (щоб вийшло проспати за ніч хоча б сім годин);
  • не переїдати в ці дні - і при цьому пити достатню кількість чистої води або трав'яного заспокійливого чаю (адже магнітні бурі впливають не лише на судини, але і на психіку людини);
  • уникати сильних емоційних сплесків і стресів;
  • тимчасово знизити сильні фізичні навантаження, замінивши їх йогою, плаванням, ходьбою на свіжому повітрі;
  • якщо в анамнезі є хронічні захворювання - тримати під рукою ліки, що прописані лікарем;
  • більше відпочивати й уникати скупчення людей.

Якщо симптоми магнітної бурі (головні болі, запаморочення, задишка, тахікардія, проблеми з тиском) викликають сильний дискомфорт – не варто покладатися на самолікування, краще викликати лікаря.

Нагадаємо, вчені змінили норму артеріального тиску для жінок. Як з'ясували дослідники з Smidt Heart Institute в Сідарс-Синай, нормальний артеріальний тиск у чоловіків вищий, ніж у жінок.

Раніше ми писали про тиск: симптоми, причини та лікування. Гіпертонія зазвичай розвивається протягом декількох років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти