Магнітна буря з 13 липня відкриває найнебезпечніший період місяця: що робити

13 липня 2021, 11:32оновлено 20 липня 2021, 20:22
Прогноз магнітних бур на липень 2021 обіцяє непростий робочий тиждень не тільки метеозалежним, але і цілком здоровим людям.
Магнітна буря 13 липня 2021 виходить на пік як пережити загрозу
Магнітна буря 13 липня 2021 року виходить на пік: як пережити загрозу / flickr.com/dianne_stankiewicz

Календар магнітних бур на липень 2021 прогнозував, що магнітна буря з 12 липня 2021 стане найсерйознішим випробуванням місяця – однак попередній прогноз не підготував до тривалості цього удару. Спочатку планувалося, що геомагнітні збурення не триватимуть більше двох діб.

У результаті магнітна буря 13 липня 2021 дійсно стане піком цього удару: сила бурі оцінюється в чотири бали, планетарний індекс, за даними NASA, підскочить до 16 (при нормі в 5). Магнітні збурення почнуться з раннього ранку, а пік припаде на обідні години (про це свідчать дані ФІАН Лебедєва, сервіс Магнітні бурі Гісметео). До вечора геомагнітна обстановка трохи заспокоїться - але на те, щоб геомагнітне поле остаточно стабілізувалося, знадобиться ще кілька днів.

читайте такожЯк врятуватися від магнітних бур: поради досвідченого лікаряМагнітні бурі часто провокують погіршення роботи серцево-судинної системи, зокрема, погіршують кровотік у мозку (адже магнітні збурення впливають на гемоглобін у кров'яних клітинах). Звідси ризик утворення тромбів і погіршення загального стану. Наприклад, у цей період можливі сильні головні болі (в тому числі синдром важкої потилиці), запаморочення, задишка та тахікардія, проблеми зі сном і нервовою системою.

Тому сьогодні не варто навантажувати організм сильними фізичними навантаженнями, шлунок – важкою їжею, а нерви – піддавати стресам. Варто пити більше води і неміцних трав'яних чаїв, при можливості вранці і ввечері неспішно прогулятися на свіжому повітрі, а ввечері вчасно лягти спати.

Магнітна буря 14 липня 2021, за даними NASA, також оцінюється в чотири бали, а ось планетарний індекс опуститься до 12. У той же час ФІАН і зовсім прогнозує, що магнітні збурення цієї доби не перевищать трьох балів, а пік удару припаде на досвітні години.

У цей час ще можливі апатія і втома, тому з фізичних активностей краще вибрати прогулянки, йогу і плавання. Раціон харчування в дні магнітних бур повинен містити мінімум м'ясної їжі - перевагу краще віддавати рибі, соковитим овочам і фруктам, у цілому пити більше рідини.

Магнітна буря 15 липня 2021 буде ще слабкішою, ніж у середу: за силою удару не сильніше трьох балів, а планетарний індекс ще на пару пунктів наблизиться до норми (він досягне позначки 10).

Магнітна буря 16 липня 2021 завершить цю канонаду ударів. Геомагнітне поле ще буде обуреним, тому в денні години краще уникати перебування на сонці. Також варто дотримуватися правильного питного режиму і здорового режиму сну.

Підвищений тиск: симптоми і що робити, якщо у людини високий тиск

читайте такожМісячний посівний календар на липень 2021 для садівників і городників

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти