Магнітні бурі в січні 2023: як підготуватися до сонячної атаки

4 січня 2023, 00:23
Розповімо, коли очікуються магнітні бурі і назвемо 5 кроків ефективної профілактики стану здоров'я.
Магнітні бурі в січні 2023
Магнітні бурі в січні 2023 / Колаж УНІАН

Перший місяць 2023 року не пройде без магнітних бурь. Незважаючи на зиму Сонце продовжує проявляти активність і посилати на Землю свою енергію, яка безпосередньо впливає на здоров'я людей. Магнітні бурі в січні 2023 року будуть тривалими, але їх не буде багато.

Магнітна буря: що це таке

Магнітною, або геомагнітною бурею, фахівці називають збурення геомагнітного поля Землі, яке відбувається з різною інтенсивністю і тривалістю. Збурення викликаються потоками частинок, які викидає в космос Сонце. Вони досягають Землі і викликають це збурення. Це явище відбувається періодично, досягаючи поверхні Землі воно впливає не тільки на здоров'я людей, а й на стан техніки.

Магнітні бурі в січні 2023: календар і тривалість

У січні 2023 року магнітні бурі очікуються слабкої та середньої потужності. Геомагнітна активність не буде сильною, а значить більшість жителів планети не відчують змін. Однак не варто розслаблятися, так як кожна людина по-своєму відчуває зміни в атмосфері, геомагнітне збурення. Тому не можна нехтувати профілактикою хронічних захворювань.

відео дня

Сучасна медицина скептично ставиться до зв'язку між збуреннями на Сонці і поганим самопочуттям людей, але практика показує, що в певні дати, коли сонячна активність максимальна люди страждають від поганого настрою, занепаду сил, головних болів і запаморочення, підвищеного артеріального тиску та інших неприємностей. Підготуватися і вжити заходів, якщо знати, коли відбудеться магнітна буря сьогодні або завтра.

Отже, якого числа в січні магнітні бурі:

  • 3-5 січня - магнітна буря середньої інтенсивності.
  • 10-12 січня - слабка магнітна буря.

Знаючи ці дати, можна відповісти на питання, скільки днів будуть магнітні бурі йти в цьому місяці і коли потрібно підготуватися до них, придбати ліки, почати профілактичний курс.

Хто схильний до впливу магнітних бурь

Відчувати зміни в атмосфері і геомагнітному полі Землі можуть метеозалежні люди, а також мають хронічні захворювання у вигляді серцево-судинних захворювань (гіпертонія, гіпотонія, вегетосудинна дистонія) і багато іншого.

Уникнути впливу майже неможливо, але знизити його можна. Для цього потрібно виконати наступні 5 кроків:

  1. висипатися - сон повинен бути 7-8 годин на добу;
  2. дихати свіжим повітрям - піші прогулянки;
  3. наповнити раціон здоровими стравами, які допоможуть організму впоратися з активністю світила (фрукти, овочі, кисломолочні продукти, нежирне м'ясо, риба, крупи);
  4. відмовитися від сигарет, алкоголю, енергетиків, кави;
  5. уникати нервових і фізичних перевантажень, переробок, не затримуватися на роботі, відмовитися від виконання складних завдань.

Також важливо пам'ятати, що, коли виникають магнітні бурі, краще залишитися вдома і відпочити або ж взяти роботу додому. Так ви зможете стежити за здоров'ям і в потрібний момент випити ліки. Якщо стан погіршиться, то потрібно звернутися до лікаря.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти