Мама здивується: які ягоди не треба мити перед вживанням

7 червня 2023, 15:19
Главред розповість, які ягоди можна не мити перед тим, як з'їсти і чому.
Які ягоди не треба мити
Які ягоди не треба мити / колаж: Главред, фото: pexels

Літо вже стартувало і сезон ягід в тому числі. Разом з тим значно підвищилася спокуса з'їсти фрукти немитими. Ми розповімо, які ягоди не треба мити і що про це говорять експерти.

Які ягоди можна не мити - відповідь вас здивує

Досить часто батьки забороняють своїм дітям їсти немиті ягоди, проте кожна дитина хоче зробити це, коли лазить по деревах. Свою точку зору на цей рахунок висловив відомий доктор Дмитро Комаровський. На думку експерта, відповідь досить проста - все залежить від того, де росте дерево з ягодами або кущ. У тому випадку, якщо рослина, наприклад, близько до дороги і на її листках регулярно осідає пил - краще помити. Також мити плоди варто в тому випадку, якщо вони обробляються хімічними добривами. Якщо ж плодові омиваються дощами і не мають на собі пилу або хімікатів - їх можна спокійно їсти без попереднього обмивання.

Чи можна не мити малину - поширений міф

З малиною справи йдуть практично також, як і з іншими ягодами. Однак, щоб бути спокійним у своїй безпеці і безпеці своїх рідних - можна делікатно помити ягоди від пилу і комах, які, можливо, є в плодах. Однак потрібно пам'ятати, що миті ягоди необхідно відразу вживати і не чекати.

Як потрібно мити ягоди - важливі правила

Для того, щоб ягода добре зберегла свій смак, необхідно знати, як правильно її мити. Спочатку запам'ятайте, що зі свіжими ягодами не можна мити зіпсовані або мляві. Також не варто сильно терти ягоди, куди краще залити їх водою і почекати трохи, після чого злити всю рідину і вжити ягоди.

Дивіться відео про те, які ягоди найкорисніші:

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти