Мрія кожного українця: 4 хитрощі при готуванні еталонного борщу

27 листопада 2022, 14:30
Борщ всі готують по-своєму, але є певні нюанси, які не можна ігнорувати.
Борщ
4 хитрощі при готуванні еталонного борщу / pixabay.com

Важко знайти українця, який би не любив борщ. Існує безліч рецептів його приготування, але головним інгредієнтом є наваристий бульйон. Саме завдяки йому борщ отримує насичений смак.

Борщ можна готувати на м'ясі курки, використовувати консерви або копченості, які кладуть в м'ясну солянку. Однак справжня класика жанру - це свинячі реберця або свинина в дуеті з яловичиною.

Як отримати наваристий бульйон для борщу?

Не шкодуйте м'яса для хорошого борщу. Перед приготуванням м'ясо промийте і залийте водою.

відео дня
  • Якщо хочете приготувати смачний і ароматний бульйон, вода повинна бути холодною. Гаряча вода буде до речі тоді, коли вас більше цікавить варене м'ясо.
  • Варити бульйон слід повільно і грунтовно. Доведіть до кипіння, зніміть піну і тримайте на повільному вогні не менше 2 годин.
  • Коли м'ясо звариться, його потрібно витягти, відокремити від кісток і жив, а потім нарізати так, як вам подобається, великими або дрібними шматочками.

В якому порядку додавати овочі в борщ?

Овочі відправляються в каструлю в наступному порядку: спочатку картопля, потім капуста, тушкований буряк і інші овочі. Вже після виключення кладуть прянощі і зелень. Якщо вода сильно википає при варінні бульйону або овочів, додавати слід тільки окріп. Холодна вода на цьому етапі здатна зіпсувати смак і аромат борщу.

Чим підкислити борщ?

Часто для підкислення борщу використовують оцет. Він одночасно підкисляє і зберігає колір буряка. Але оцет - це найкорисніша добавка. Якщо ви турбуєтеся, що буряк втратить колір, перед додаванням в борщ спробуйте скропити її лимонним соком.

А ще для підкислення можна використовувати помідори, додані в зажарку. І навіть кислу капусту (або ложечку капустяного розсолу).

З чого робити заправку в борщ?

Класичний варіант - товчене сало з часником. Часник краще не різати і не пропускати через прес, а товкти в ступці з сіллю. Трохи почекайте, спробуйте борщ і досолити, якщо вважаєте за потрібне.

Для того, щоб зробити вегетаріанський або м'ясний борщ більш наваристим, можна додати в нього шматочок вершкового масла.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти