Медик назвав несподівану причину високого тиску

18 листопада 2021, 01:37
Медик пояснив, що на тиск впливає баланс одержуваних серцем симпатичних стимулів, які підсилюють роботу органу і підвищують тиск.
Тиск
Медик назвав несподівану причину високого тиску / УНІАН

Причинами проблем з високим тиском можуть бути зміщені кістки черепа або затиснуті м'язи. Про це розповів лікар-остеопат Володимир Животов у коментарі "Аргументи і факти".

Медик пояснив, що на тиск впливає баланс одержуваних серцем симпатичних стимулів, які посилюють роботу органу і підвищують артеріальний тиск, і парасимпатичні, які, навпаки, скорочують ритм серцевих скорочень.

"Найчастіше баланс порушується в бік посилення симпатичних впливів. У нас в житті багато напруги, стресів і мало розслаблення. Верхні шийні симпатичні вузли дають гілки до серця, і за рахунок роботи цих вузлів стимулюється робота нашого серцевого м'яза. Якщо в результаті травм, родових або придбаних, зміщуються кістки і напружуються м'язи, ці симпатичні вузли трохи стискаються, трохи напружуються, і дають ще більше стимулів серцю. Воно вимушено скорочується частіше і швидше, тому підвищується артеріальний тиск", - заявив Животов.

відео дня

На думку остеопата, винуватець 99% випадків гіпертонії з неясними причинами, які не можуть визначити лікарі, — сильна травма черепа, яка могла бути отримана навіть десятиліття тому. Для виправлення ситуації в такому випадку потрібно відновити правильне положення кісток і розслабити м'язи, а в цьому може допомогти звернення до остеопату, уклав фахівець.

читайте такожЧи можна знизити тиск без препаратів - відповідь кардіолога

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що дієтолог Світлана Фус попередила, що насіння льону протипоказані дітям до трьох років. Вони можуть нашкодити всім людям, у яких є камені в жовчному міхурі, і конкретно жінкам, у яких є гінекологічні захворювання.

До того Фус повідомляла, що є три важливих правила здорового харчування, перше — має бути гармонійне співвідношення енергії, яку людина отримує з їжею протягом дня, і енергії, яку він витрачає.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти