Медик пояснила, як можна поліпшити роботу нирок

28 жовтня 2021, 01:37
Оскільки, каже медик, нирки підтримують нормальний рівень тиску, а також беруть активну участь в обміні речовин, то їх потрібно тримати в порядку.
Нирки
Медик пояснила, як можна поліпшити роботу нирок / Flickr / Andrew Huff

Нирки виводять зайву рідину з організму, підтримують нормальний рівень артеріального тиску, беруть активну участь в обміні речовин. Для правильного функціонування органу необхідно дотримуватися питний режим і включити в раціон кілька певних продуктів. Про це розповіла відомий лікар і Нутриціолог Марія Тихомирова.

"В першу чергу, це брусниця, яка містить фенольні, вакцінін, Лікопін, флавоноїди, кумарини, еллаговую та інші кислоти. Ця ягода має сечогінну і антисептичну дію. Брусницю вживають при хронічних захворюваннях нирок, сечокам'яній хворобі", — повідомила вона.

Крім того, Тихомирова запропонувала звернути увагу на спеції ‒ аніс, кмин, фенхель, кріп. За рахунок ефірних масел вони надають помітну протизапальну і спазмолітичну дію, а також стимулюють роботу нирок.

відео дня

читайте такожЛікар перерахував перші симптоми хвороби нирок

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що дієтолог проекту Natures Aid Дженні Логан назвала овоч, сік якого потрібно пити натщесерце проти високого тиску.

До того вчені розповіли, який сік, вжитий в помірних кількостях, може стати ліками для збільшення тривалості життя.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти