Медик розповів, як пов'язано вживання фруктів і хвороби печінки

4 жовтня 2021, 23:38оновлено 15 жовтня 2021, 16:12
Ендокринолог Зухра Павлова окремо нагадала, що до складу фруктів входять вуглеводи, глюкоза і фруктоза. І вкрай важливо дотримуватися баланс цих речовин в тілі.
Фрукт
Медик розповів, як пов'язано вживання фруктів і хвороби печінки / ua.depositphotos.com

Однією з причин виникнення хвороб печінки може стати надмірне споживання фруктів. Про це повідомляє портал Радіо Sputnik з посиланням на заяву лікаря-ендокринолога Зухри Павлової.

Медик нагадала, що до складу фруктів входять вуглеводи, глюкоза і фруктоза. Якщо харчуватися фруктами у великих кількостях, останнє може привести до неалкогольної жирової хвороби печінки. Щоб уникнути цієї проблеми, потрібно розділяти фрукти при вживанні і уникати надмірної любові до них.

"У кісточкових фруктах більше міститься глюкози і менше фруктози. А в зерняткових-більше фруктози і менше глюкози", - додала вона. Наприклад, в яблуках набагато більше фруктози, в абрикосах — глюкози.

відео дня

Ендокринолог пояснила, глюкоза переробляється під дією інсуліну. Потім вона перетворюється в енергію і жирові запаси. Вона назвала причини хвороб органу-фруктоза вся захоплюється білками печінки.

Лікар порадила їсти фрукти разом з іншими продуктами. Поїдаючи фрукти, людина отримує глюкозу і фруктозу, що призводить до викиду інсуліну. Уникнути хвороб печінки допоможе білок.

читайте такожЯк заснути: червоний фрукт, який допомагає " підтримувати сон"

Нагадаємо, раніше дослідники встановили ефективність використання куркуми в усунення очних запалень і при цьому не знайшли ніяких ускладнень.

Група дослідників з Університетського коледжу Лондона довели, що освітлення червоного кольору може поліпшити зір (якщо воно погіршилося з віком).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти