Медики назвали добре помітну на ногах ознаку небезпечного рівня холестерину

27 вересня 2021, 12:47
Ситуація трапляється тому, що звужуються судини і обмежують кровотік, через що після активної діяльності хворий може відчувати судоми.
Нога
Медики назвали добре помітний на ногах ознака небезпечного рівня холестерину / ua.depositphotos.com

Помітне уповільнення росту нігтів на ногах вказує на багаторазово підвищений рівень холестерину в крові. Про це пише британська газета Daily Express з посиланням на нове дослідження медичної клініки Mayo Clinic.

Це трапляється тому, що з'єднання звужує судини і обмежує кровотік, через що після активної діяльності хворий може відчути судоми в литкових м'язах. До інших ознак проблем з артеріями відносять оніміння в ногах. У людей частіше мерзнуть гомілки і стопи, а також випадає волосся.

Високий рівень холестерину, кажуть медики, сильно збільшує ризик виникнення серцево-судинних захворювань, а також закорковує судини. Залежно від частини тіла, це може спровокувати інсульт або Серцевий Напад.

відео дня

Для того, щоб уникнути таких ускладнень, лікарі порадили вести активний спосіб життя і дотримуватися дієти з великим вмістом ненасичених жирів.

читайте такожЧи можна позбутися від "поганого" холестерину - пояснення кардіолога

Нагадаємо, раніше китайські вчені довели новий зв'язок діабету і коронавірусу, а американські дослідники знайшли Нова ознака поширеного типу діабету

Кардіолог Олександр Мясников заявив - коли у людини є схильність до діабету або вже спостерігається переддіабетний стан, то допомогти організму може вживання трьох напоїв.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти