Медики розповіли про небезпечну хворобу, яку легко сплутати з COVID-19

16 листопада 2021, 22:17
Як повідомляють вчені, хвороба розвивається досить повільно, з такими симптомами ‒ жар, ломота, головний біль,слабкість, висип і лімфатичний набряк.
коронавірус
Медики розповіли про небезпечну хворобу, яку легко сплутати з COVID-19 / Reuters

Хвороба мононуклеоз, який викликає вірусом Епштейна-Барра, має симптоми, схожі як з сезонними інфекціями, так і з коронавірусом COVID-19. Про це повідомляє портал Sabah.

За даними вчених, основна відмінність мононуклеозу від інших інфекцій-збільшення лімфатичних вузлів. Крім того, поширені такі симптоми, як набряк мигдалин і ураження печінки і селезінки. Основне джерело поширення вірусу Епштейна-Барра від людини до людини — рідини організму, особливо слина. Також підхопити збудник можна при переливанні зараженої крові або трансплантації зараженого органу.

Як повідомляють вчені, хвороба розвивається досить повільно, з такими симптомами ‒ жар, біль в горлі, ломота, головний біль, слабкість, висип і лімфатичний набряк. Причому вони можуть проявитися через чотири-шість тижнів після інфікування.

відео дня

"На тлі поширення COVID-19 діагностувати мононуклеоз непросто. Відмінність можна зрозуміти по збільшенню лімфатичних вузлів, мигдалин, печінки і селезінки", — йдеться в матеріалі.

читайте такожЛікування коронавірусу: лікар розповів, як і за скільки часу можна побороти хворобу

Нагадаємо, раніше відомий педіатр і телеведучий Євген Комаровський висловлювалася переконаність – з проблемою захворювання коронавірусом COVID-19 рано чи пізно зіткнеться кожен житель України і що щеплення потрібно робити всім.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти