"Метінвест політехніка": що відомо про новий технічний ВНЗ в Україні

23 березня 2021, 15:58
Новий ВУЗ готуватиме фахівців технічних професій.
'Метінвест політехніка': що відомо про новий технічний ВНЗ в Україні

Новий гірничо-металургійний університет "Метінвест Політехніка", інвестором якого стала група компаній, буде відрізнятися від вже існуючих в Україні вищих технічних навчальних закладів. Про це розповів генеральний директор "Метінвесту" Юрій Риженков.

За його словами, головними перевагами нового вузу стануть сучасні програми навчання від кращих викладачів України, високотехнологічна лабораторна база і симбіоз теорії і практики, пише "Обозреватель".

"У нас буде один з кращих викладацьких складів в Україні. На сьогодні у нас вже працюють 18 кандидатів у доктори, 11 докторів наук, які працюють над програмами освіти. Які саме фокусуються на тому, що сьогодні важливо в промисловості, що сьогодні важливо в автоматизації, що сьогодні важливо, в тому числі, і в таких сферах, як охорона праці, як екологія. Це перше, що буде його, я сподіваюся, буде відрізняти вигідно від інших вузів в нашій країні", - зазначив Риженков.

відео дня

Крім того, буде впроваджено новий підхід до організації навчання, що передбачає поєднання теорії з практикою.

"ВУЗ буде прив'язаний до промислової компанії, яка готова всі напрацювання застосовувати на практиці тут же у себе на підприємстві... більш того, ми плануємо робити дуальну освіту, коли на третьому курсі вже студенти зможуть половину часу вчитися в університеті, половину часу працювати на підприємстві. І до того часу, коли вони будуть виходити вже бакалаврами, вони вже будуть готовими фахівцями, яким не потрібно буде проходити шлях молодого фахівця на підприємстві, вони можуть відразу йти вже в інженерні посади", – заявив він.

За словами Риженкова, до розробки лабораторної бази нового вузу будуть залучені такі світові корпорації як Siemens, Schneider Electric, Honeywell і Microsoft.

"У перспективі взагалі університет повинен стати основою для науково-дослідного центру, який би був готовий нові розробки здійснювати в промисловій автоматизації і взагалі в промисловості... ІТ-архітектуру самого університету і всіх освітніх програм розробляє компанія Microsoft. Це для них теж досить цікавий проект, і вони всі свої нові технології у сфері навчання, у сфері освіти мають намір застосувати в нашому університеті", – підкреслив Риженков.

Він пояснив, чому місцем розташування нового навчального закладу обрали Маріуполь у Донецькій області.

"Ми вибрали Маріуполь - місто металургів. Нам здається, що це теж дасть свій поштовх, в тому числі, і до розвитку міста Маріуполя як освітнього центру, як наукового центру, а не тільки, як центру металургії", – заявив Риженков.

У компанії впевнені, що створення подібного технічного вузу нового покоління дасть позитивний поштовх розвитку всієї гірничо-металургійної промисловості.

"Сьогодні в індустрії нам не потрібні просто інженери, нам потрібні люди, які розуміють, як управляти складними автоматизованими системами промисловості. Тобто нам потрібні не металурги, нам потрібні не гірники-нам потрібні айтішники з дуже хорошим знанням металургії, з дуже хорошим знанням гірничої справи. Це саме те, що буде пропонувати наш університет спільно зі світовими лідерами в напрямку автоматизації", – резюмував він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти