Міжнародний день студента: прикольні листівки та привітання

17 листопада 2022, 04:00
Смішні і прикольні привітання на День студента в 2022, які відправити друзям прямо зараз.
студент
Міжнародний день студента в Україні 2022 / ua.depositphotos.com

Студентські роки проходять не тільки за книгами і конспектами, це ще й свята. Міжнародний День студента в Україні відзначається шумно і весело. У цей день закочуються галасливі вечірки. До зимової сесії залишаються лічені дні, тому хочеться відтягнутися перед важливим етапом навчання. Главред пропонує дізнатися, як краще відзначити День студента 2022.

Якщо хочете дізнатися про те, які свята чекають нас у листопаді, читайте матеріал" Свята в листопаді 2022: важливі дати останнього місяця осені".

День студента: історія і традиції

Як не дивно, але свято почалося з трагедії. 28 жовтня 1939 року в Чехії підрозділи СС і поліції розігнали демонстрацію, яка була приурочена до 21-ї річниці створення Чехословацької Республіки. Події відбувалися в Празі. В результаті зіткнень поранення отримав студент медичного факультету Ян Оплетал.

відео дня

Молодий чоловік помер 11 листопада. 15 листопада молодь зібралася, щоб провести його в останню путь, але процесія переросла в акцію протесту проти окупації. У цій акції взяли участь тисячі людей.

Вже наступного дня в Берліні Адольф Гітлер скликав нараду, на якій було прийнято рішення закрити всі вищі навчальні заклади Чехії на три роки. Однак цей термін не був витриманий через активні бої по всій Європі. Університети відкрилися лише після перемоги над Німеччиною.

Чому День студента 17 листопада? У цей день по всій Чехії прокотилися масові арешти студентів, 9 активістів і представників молодіжних і студентських організацій стратили в чеських в'язницях. 1200 молодих людей відправили до концтабору Заксенгаузен.

Більшість студентів отримали травми та каліцтва під час цих погромів. Німецькі солдати виганяли молодих людей на вулицю без верхнього одягу незважаючи на мороз. Студентів вивозили за місто і продовжували знущання і побиття.

В пам'ять про загиблих і на підтримку всіх активних, перспективних молодих людей був заснований Міжнародний День студента, який відзначається щороку 17 листопада.

Міжнародний День студента 2022: традиції

Міжнародний День студента привітання, картинки, листівки
Міжнародний День студента 2022 привітання, картинки, листівки

Сучасна молодь вже не сприймає цю дату, як траурну і пам'ятну. Зараз це привітання з Днем студента в прозі офіційні, прикольні, а також веселощі, пісні, танці та дискотеки. Такі розваги звичні для української молоді, але в інших країнах підходять до цього дня більш оригінально.

Студенти готують яскраві карнавальні костюми, водять друзів на екскурсії по університетах, влаштовують вилазки на природу, співають пісні, дивляться фільми про студентів, а перед цим думають, що побажати студенту на День студента і створюють не менш оригінальні побажання студентам своїми словами.

Міжнародний День студента привітання, картинки, листівки
Міжнародний День студента 2022 привітання, картинки, листівки

Не залишається осторонь і спосіб привітати одногрупників зі святом за допомогою листівки. На міжнародний День студента листівкиі подарунки дарують всі. Тут є, де розгулятися фантазії. Можна вибрати електронну листівку, а можна відправити поштою з написаним від руки коротким побажанням студентам.

Міжнародний День студента в Україні 2022
Міжнародний день студента в Україні 2022 листівки, прикольні картинки

Коли День студента 2022 в Україні? У нашій країні масово це свято почали відзначати в 1999 році. Молодь збирається в гуртожитках і вдома, а також ходять в нічні клуби, щоб ще раз зануритися з головою в свободу, за яку боролися студенти Чехії.

Листівки, смішні привітання студентам

Тут є відповіді на запитання, що подарувати та побажати першокурснику на День студента 2022, як привітати друга зі святом. А також милі і яскраві картинки до Дня студента, які можна відправити друзям.

Вітаю з Днем студента! Бажаю везіння, халяви на сесіях і розуміючих преподов, гучних тусовок і вірних друзів.

***

З Днем студента картинки
З Днем студента 2022 листівки, привітання, картинки

Вітаю з Міжнародним днем студента! Бажаю досягти своєї мети, легких сесій, щоб легко давалися всі науки, а в заліковці були лише "відмінно" і "зараховано".

Міжнародний День студента привітання, картинки, листівки
Міжнародний День студента 2022 привітання, картинки, листівки

***

У День студента побажаю всі іспити здавати.

Добре завжди вчитися,

Примудрятися погуляти!

Цілі правильно поставити

і крокувати наполегливо до них.

Не здаватися, не лукавити,

дорожити розумом своїм!

З Днем студента картинки
Міжнародний День студента 2022 привітання, листівки

***

З Всесвітнім днем студентів нині

Хочу привітати всіх, друзі!

Всіх тих, хто був студентом в житті,

І тих, хто вчиться поки.

Хто не пізнав подібного життя,

Той і не бачив нічого,

Ні атмосфери гуртожитків

І лекцій, і не ховав шпор.

Хто не зустрічав Світанок за книжкою,

Коли іспит через годину,

І з милою преподшей інтрижку

Не заводив той кожен раз.

Студенти, ви-народ особливий,

Студента з ходу розрізню,

А розрізнивши, з Міжнародним

Привітати святом хочу!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти