Міжнародний чоловічий день: прикольні картинки і привітання

19 листопада 2022, 12:12
Пропонуємо привітати з Міжнародним днем чоловіків колег, друзів і коханих теплими словами і листівками.
Міжнародний день чоловіків 2022
Міжнародний день чоловіків 2022 / ua.depositphotos.com

Всі знають про Міжнародний жіночий день, готуються до нього заздалегідь і купують подарунки, але не всі знають про Міжнародний чоловічий день. Це свято почали відзначати не так давно, але воно вже набуло широкого поширення, так як закликає піклуватися про сильну половину людства.

Міжнародний чоловічий день: що означає

У нашій країні це свято не таке популярне, як його жіночий аналог. Це можна виправити і привітати зі святом чоловіків. Ця дата була обрана для просування в світовому співтоваристві ідей боротьби з дискримінацією чоловіків і турботи про чоловіче здоров'я. На даний момент свято відзначають в більш, ніж 50 країнах світу. Також, День чоловіка відзначають в Казахстані, Росії, з недавнього часу і в Україні.

Міжнародний день чоловіків привітання, картинки листівки
Міжнародний день чоловіків 2022 привітання, картинки листівки

Всесвітньо визнаною датою святкування призначено 19 листопада. Вперше його відзначили в Республіці Тринідад і Тобаго (острівна держава біля берегів Венесуели в Карибському морі). У цей день говорять про гендерну дискримінацію сильної половини людства, про статеве здоров'я хлопчиків і чоловіків різного віку. Особлива увага приділяється ролі чоловіка в сім'ї і суспільстві. Свято було відзначено в ЮНЕСКО, як гарною можливістю врівноважити вимоги обох статей.

відео дня

Історія свята

Вперше про гендерну рівність задумалися в 1960-і роки. Тоді закликали відзначати Міжнародний чоловічий день 23 лютого. Через 30 років в 1990 році в США провели перші заходи, приурочені до 23 лютого. Ініціатором став Томас Оастер, який керував Центром чоловічих досліджень при Університеті Міссурі-Канзас. 1994 році заходи були прийняті суспільством, але роком пізніше суспільство втратило інтерес і вчений відмовився від ідеї святкувати цю дату. Після цього свято відзначалося лише на Мальті. У 2009 році дату перенесли на 19 листопада, щоб відзначити його з іншими країнами.

Ініціатори та організатори заходів просять не плутати Міжнародний чоловічий день зі Всесвітнім чоловічим днем, який відзначається в першу суботу листопада.

Дата 19 листопада стала святковою, так як жителі Республіки Тринідад і Тобаго першими відзначили День чоловіка. Заходи були задумані та проведені в невеликій острівній державі доктором Джеромом Тілуксінгхом з Університету Вест-Індії. Вчений пояснив, що прийшов до висновку про те, що жодне з існуючих свят не може бути чоловічим, адже в них не йдеться про хлопчиків, юнаків і чоловіків, які не входять в ту чи іншу категорію.

Він вибрав 19 листопада, так як розумів роль батька і чоловіка в суспільстві, спираючись на авторитет власного батька. Саме в цю дату його батько відзначав день народження.

День чоловіків: прикольні поздоровлення у віршах і прозі

19 листопада стало ще однією можливістю сказати коханим людям про свої почуття, побажання. Тому Главред пропонує короткі і прикольні привітання з Днем чоловіків 2022.

Міжнародний день чоловіків Україна привітання, картинки листівки
Міжнародний день чоловіків Україна привітання, картинки листівки

***

Вітаю зі святом Чоловіки! Бажаю здоров'я, успіхів запаморочливих, бути завжди на висоті і досягати поставлених цілей. У цей день і весь рік будь здоровий!

***

Нехай буде легким життя завжди,

Не знати, що значить поразку,

Рука нехай буде тверда,

І правильних завжди рішень.

Бути переможцем у долі,

Для щастя-безлічі причин,

Удачі, мудрості тобі.

І вітаю з Днем чоловіків!

Міжнародний день чоловіків привітання, картинки листівки
Міжнародний день чоловіків привітання, картинки листівки

***

Вітаю з Міжнародним днем чоловіків! Бажаю бути сміливим, сильним і мужнім в будь-якій ситуації, швидко приймати рішення, бути кам'яною стіною для рідних, надійною опорою для друзів. Радості, щастя, теплих обіймів!

Міжнародний день чоловіків привітання, картинки листівки
Міжнародний день чоловіків привітання, картинки листівки

***

Мій коханий чоловік, сьогодні,

У прекрасне свято-День чоловіків,

Тобі від серця я вітаю,

Адже у світі ти такий один!

За ласку та кохання,

Від серця дякую тобі.

Завжди щасливим будь й здоровим,

Адже ти гідний кращих слів.

***

Дорогий, вітаю тебе з Днем чоловіків і хочу побажати завжди залишатися моїм відважним героєм і найбажанішим чоловіком. Нехай шлях до твоїх цілей буде безперешкодним, а сходи до успіху – стійкою і міцною.

Вам буде цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти