Міф чи реальність: чому в СРСР забороняли мікрохвильові печі

18 липня 2023, 11:54
10451
У період СРСР мікрохвильовки були дорогими і рідкісними технічними пристроями.
Чому в СРСР заборонили мікрохвильовки
Чому в СРСР заборонили мікрохвильовки / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

В СРСР не було прямої заборони на мікрохвильовки, однак, їх поширення і використання були обмежені з кількох причин. Ми розберемося, чому в СРСР заборонили мікрохвильовки і чи так це насправді.

Чому в СРСР заборонили мікрохвильовки?

Річ у тому, що в період СРСР мікрохвильовки були дорогими і рідкісними технічними пристроями. Виробництво та доступність таких приладів були обмежені обмеженими ресурсами та низькою промисловою потужністю країни. В результаті, мікрохвильовки були доступні тільки обмеженому числу людей, зазвичай високопоставленим партійним і державним чиновникам.

Тому в забороні не було ніякої петреби - звичайні люди просто не могли собі дозволити купити таку техніку.

відео дня

Як робили мікрохвильовки в СРСР?

Другим фактором, який міг вплинути на поширення мікрохвильових печей, була відсутність відповідної інфраструктури та інженерної підготовки для масового використання таких пристроїв. СРСР не мав розвиненої роздрібної мережі, де б можна було придбати мікрохвильовку, і інфраструктура була сконцентрована на виробництві та продажу інших побутових товарів.

Також варто згадати, що на початку впровадження мікрохвильових печей в світі були деякі побоювання щодо безпеки використання цієї технології. Можливість впливу мікрохвиль на їжу і їх вплив на здоров'я викликали питання. В СРСР, як і в інших країнах, було потрібно проведення подальших досліджень і випробувань, щоб встановити безпеку використання мікрохвильових печей.

Скільки коштувала мікрохвильова піч в СРСР?

Коштувала радянська мікрохвильовка 350 рублів, важила 40 кг, Обсяг 32 літри. Єдина реально красива радянська мікрохвильовка," Електроніка СП-27", 1989 рік. Всього радянських мікрохвильовок вироблялися на різних заводах 23 моделі.

З розвитком технологій, мікрохвильовки стали більш доступними і широко поширені в країнах після розпаду СРСР. Сьогодні мікрохвильові печі є звичайними побутовими приладами, які застосовуються для розігріву і приготування їжі в багатьох будинках і офісах.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти