Світовий автовиробник заявив про "судовий тероризм" колишнього дилера

2 березня 2021, 19:05оновлено 2 березня 2021, 20:27
"Сканія Україна" очікує від українського суду справедливого рішення у тяжбі з колишнім дилером.

5 березня 2021 р. відбудеться засідання Північного Апеляційного суду в справі міжнародного інвестора "Сканія Україна" та його колишнього дилера ТОВ "Фірма "Журавлина". Напередодні суду "Сканія Україна" виступила з офіційною позицією, де спростувала всю неправдиву інформацію про цю справу, яка поширювалась у ЗМІ останнім часом. У заяві компанії наводяться документи про доброчесну співпрацю з іншими дилерами, а також факти того, як ТОВ "Фірма "Журавлина" встановлювала неоригінальні запчастини, а потім доводила в суді зворотне.

Керівництво "Сканія Україна" сподівається, що Північний Апеляційний суд візьме до уваги абсурдність аргументів опонента, який намагається отримати 123 млн грн за роботи, які не виконував. Принагідно нагадаємо, що суддя Господарського суду Київської області, яка ухвалила скандальне рішення про виплату зазначеної вище суми, зробила це напередодні виходу на пенсію і крім того є громадянкою РФ.

Крім того, у "Сканія Україна" акцентують, що колишній дилер буквально влаштовує проти них судовий тероризм. "У різні суди були подані позови, через які ТОВ "Фірма "Журавлина" намагається стягнути зі "Сканія Україна" ці 123 млн грн невідомо за що. Таких пов’язаних справ протягом 2020 року було ще 4, з використанням "поручителів", що з’явилися невідомо звідки, поданням "доказів" сумнівного походження, розподілом між подружжям бенефіціара "Журавлини" 123 млн грн. ще до того як відповідна справа почала розглядатися по суті та ін. Тобто зрозуміло, що це спланована атака і, можна сказати, що для наших опонентів – це такий бізнес. Тим не менш, ми сподіваємось, що українській суд керуватиметься фактами й спиратиметься на документи, адже матеріали справи містять всі докази того, що ми не винні жодної гривні "Журавлині"", – повідомили в компанії "Сканія".

відео дня

Нагадаємо, що міжнародний інвестор "Сканія Україна" вже 8 років веде судову тяганину зі своїм колишнім дилером ТОВ "Фірма "Журавлина". Минулого року Господарський суд Київської області вирішив, що "Сканія Україна" має виплатити своєму екс-дилеру компенсацію в 123 млн грн. за послуги, які фактично не надавались "Журавлиною". Наразі компанія-міжнародний інвестор оскаржує це рішення в апеляції. Та суд переносив засідання вже тричі, то ж можливо чергове засідання, призначене напередодні довгих березневих вихідних, нарешті відбудеться.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти