Мішленівські кухарі замочують м'ясо у секретному інгредієнті: супер-трюк, який приведе у захват

8 лютого 2023, 15:17
Главред дізнався про фантастичну хитрість, за допомогою якої ніжність м'ясної страви всіх захопить.
мясо
Що зробити, щоб м'ясо не було гумовим? / pixabay.com

Під час приготування страв кожна господиня використовує свої хитрощі на кухні. Проте є такі секрети, які недоступні навіть досвідченим господиням. Про ці хитрощі знають лише шеф-кухарі із зіркою Мішлен. Зокрема, йдеться про приготування неймовірно ніжного та соковитого м'яса. Главред дізнався про фантастичну хитрість, за допомогою якої ніжність м'ясної страви всіх захопить. Основний фокус в тому, що м'ясо перед приготуванням потрібно замочити.

У чому замочити м'ясо, щоб воно було м'яким?

Багато господинь знають, що перед приготуванням печінку замочують в молоці. Таким чином молоко прибирає всю гіркоту з печінки та додає страві насиченого смаку. Проте багато хто навіть не здогадується, що буде, якщо замочити м'ясо в молоці. А буде ось що – м'ясо стане м'яким, ніжним та дуже соковитим. Саме цією хитрістю користуються досвідчені кухарі.

Скільки часу потрібно вимочувати м'ясо?

Коли ми знаємо дивовижний секрет вимочування м'яса, постає питання, скільки тримати м'ясо у молоці. Тут все залежить від виду страви, яку ви хочете приготувати. Якщо ви готуєте курячі відбивні, то замочити м'ясо в молоці потрібно на 2 години. Ви можете запитати, навіщо курку вимочувати у молоці, адже це м'ясо є не таким жорстким, порівняно з яловичиною. Проте година-інша молочних ванночок суттєво покращує смак навіть курячого м'яса.

Якщо мова йде про приготування свинини, яловичини чи баранини, то м'ясо обов'язково потрібно вимочувати. Після такої процедури навіть найжорсткіше м'ясо стане неймовірно м'яким. Проте зауважте, що жорстке м'ясо потрібно вимочувати упродовж 8-10 годин. Ви будете здивовані, якою соковитою стане яловичина, вимочена в молоці, або будь-яке інше м'ясо.

Як вимочувати м'ясо?

Покладіть м'ясо у невеличку ємність та залийте його молоком так, щоб рідина повністю покривала м'ясо. Якщо з цього м'яса ви готуватимете відбивні, то можете його заздалегідь порізати та злегка відбити. Далі залиште м'ясо маринуватися у холодильнику. Після того як м'ясо замаринувалося, можете готувати з нього задуману страву.

Тепер ви знаєте, що робить молоко з м'ясом. Готуйте з задоволенням та дивуйте рідних та друзів своїми неймовірними кулінарними шедеврами!

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти