Багато господинь цього не знають: скільки часу і як варити перепелині яйця

26 квітня 2023, 21:36
Варити перепелині яйця потрібно строго за часом. Їх не варто перетравлювати. Господині поділилися порадою, як варити яйця, щоб вони краще чистилися.
перепелині яйця
Скільки і як варити перепелині яйця / Колаж фото instagram / tatianakoroleva85

Перепелині яйця - неймовірно корисний і універсальний продукт. Ці маленькі яєчка в рази корисніші курячих. Однак багато хто не знає, скільки часу варити перепелині яйця.

Перепелині яйця насичені залізом, цинком, фосфором, магнієм, вітамінами групи В, калієм та іншими корисними мікроелементами. Однак краще не перетравлювати яйця, щоб не зменшити їх користь і не зробити шкідливими.

Скільки часу варити перепелині яйця

Для початку варто розібратися що робити з цим продуктом і як варити перепелині яйця, щоб вони добре чистилися.

Вам потрібно акуратно помити яйця і покласти їх в каструлю. Перепелині яйця потрібно залити холодною водою так, щоб вона повністю покрила їх.

Щоб перепелині яйця краще чистилися, потрібно додати 0,5 чайної ложки солі. Після цього можна ставити каструлю на вогонь. Потрібно почекати, коли закипить вода і після цього відраховувати час.

Скільки часу варяться перепелині яйця:

  • перепелині яйця некруто - 2 хвилини після закипання води;
  • перепелині яйця круто - 5 хвилин після закипання води.

Після цього обов'язково потрібно зняти яйця з вогню і поставити під холодну воду. Яйця можна залишити в холодній воді на 5-10 хвилин. Таким чином вони швидше охолонуть і будуть краще чиститися від шкаралупи.

Скільки штук перепелиних яєць можна їсти в день

Перепелині яйця можна їсти навіть тим, хто на дієті. У них набагато менше холестерину, ніж в курячих яйцях. Їх рекомендують їсти навіть вагітним жінкам і маленьким дітям.

Щодня вагітним жінкам і годуючим мамам можна з'їдати по 2-3 варених перепелиних яйця. Маленьким дітям рекомендують з'їдати 1-2 яйця в день. Дітям старшого віку рекомендується їсти до 3 яєць.

Перепелині яйця можна їсти навіть сирими. Дорослим можна з'їдати 4-6 яєць. Сирі яйця краще пити натщесерце. Однак сирі яйця не можна пити вагітним і дітям до 10 років.

Дивіться відео про користь і шкоду перепелиних яєць:

Раніше Главред розповідав, чому категорично не можна переварювати курячі яйця.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти