Мнуть лапами і мурчат: чому кішки люблять масажувати господаря

11 січня 2023, 12:52
Ми спробували розібратися, чому ж кішки так люблять робити своєму господареві.
Кішка
Чому кішки люблять масажувати господаря / pixabay.com

Власники котів могли помічати, що їх улюбленці частенько люблять помісити лапками різні предмети або ж самого господаря.

Зазвичай "клієнтом" вусатого масажиста стає щось м'яке: подушка, ковдра, інший кіт, коліна або живіт людини. Ми спробували розібратися, чому ж кішки так люблять робити масаж.

Згадати в дитинство

Будучи кошеням, кішка відчуває задоволення при розминанні матері, і коли вона доросла, вона може відтворювати ці почуття, Ласкаво масажуючи коліна або іншу м'яку і пружну поверхню.

відео дня

Під час "сеансу" кішки часто муркочуть і закривають очі, виконуючи повторювані рухи лапами. Кішки також можуть використовувати ритмічні рухи, щоб заспокоїтися, коли вони нервують або піддаються стресу.

Проти інстинктів не попреш

Коли кішка "масажує" коліна, вона не тільки говорить вам, що відчуває себе комфортно і безпечно, але і стверджує, що ви її власність. Подряпини також є природною частиною інстинкту кота. Кішка залишає свій власний запах, а також візуальний маркер – сліди кігтів, – все це можуть розпізнати інші кішки.

Ти мій і тільки мій

Також кішка може робити господареві масаж тому, що довіряє вам і відчуває себе в безпеці. Це і є таємнича причина таких особливих відносин з вашою кішкою. Кішка буде "масажувати" тільки доброго і турботливого людини.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти