Модні дивацтва королівської родини: 5 дивних правил етикету монархів

1 березня 2023, 12:27оновлено 1 березня 2023, 13:29
Від офіційного протоколу члени британської королівської сім'ї не можуть сховатися навіть у власному будинку.
Модний етикет британської королівської родини
Модний етикет британської королівської сім'ї / ua.depositphotos.com, pexels.com

У модному етикеті британської королівської сім'ї сучасні реалії химерно перемішуються з древніми законами. Тому і вбрання монархів часом викликають питання.

Дивакуваті правила королівської сім'ї давно стали приводом для бурхливих обговорень. Чому королева завжди ходила в одязі, кольорам якого позаздрить сама веселка? Кому і коли дозволено носити тіари та який аксесуар монархи носять на публіці з міркувань гігієни?

Главред зібрав дивні правила дрес-коду, яких зобов'язані дотримуватися члени королівської сім'ї.

відео дня

1. На королівських перегонах українська ведуча Катя Осадча відчувала себе, як риба у воді – під час зйомок шоу Світське життя капелюшки химерних розмірів і форм стали її "фішкою". Однак для британської королівської сім'ї і знатних леді це – не просто модний аксесуар. До 50-их років минулого століття в консервативному британському суспільстві дамам було непристойно з'являтися на вулиці з відкритими волоссям. Зараз ці правила трохи пом'якшилися, і головний убір потрібно надягати лише на офіційних заходах. До того ж королівські модниці вже давно зрозуміли, що таким чином можна висловити свою індивідуальність.

Принцеса Анна, королева Єлизавета II
Правила дрес-коду британської королівської сім'ї / instagram.com/theroyalfamily

2. Що ж стосується тіар і прикрас з діамантами, то їх надягати можуть лише заміжні жінки. Як правило, при британському дворі дівчина одягає свою першу тіару на весілля. Потім - лише на офіційні прийоми, дрес-код яких передбачає вечірнє вбрання. За стародавнім правилом після 18:00 чоловіки знімають капелюхи, а дами – відправляються в свої покої, щоб переодягнутися до вечері та надіти прикраси. До слова, тіари раніше служили не тільки майстерним доповненням до вечірнього образу, але і чітким сигналом холостякам – ця дама вже одружена, тому не варто розраховувати на її прихильність.

3. Яскраві вбрання неймовірних відтінків стали відмінною рисою стилю королеви Єлизавети. Деякі вважали, що це просто спосіб монархині виразити себе, проте за відтінком королівського костюма ховалася більш важлива місія – в кислотному одязі вона з'являлася на заходах, які припускають велике скупчення народу. Щоб її завжди було видно з будь-якої точки, вона одягала яскраве. Молодше покоління монархів утримується від дотримання цього правила, проте хто знає, як зміниться стиль Камілли після коронації Чарльза.

Королева Єлизавета II
Британський королівський протокол суворий по відношенню до одягу / instagram.com/theroyalfamily

4. Ніхто не здивується, якщо виявить в сучасній дамській сумочці гігієнічну маску, санітайзер і одноразові рукавички – епідемія коронавірусу навчила всіх бути більш уважними до свого здоров'я, коли ми виходимо на вулицю. У королівському етикеті ж це правило існує давно - справжня леді в світ повинна виходити в рукавичках. З тих же міркувань безпеки: члени британської королівської сім'ї чи не щодня роздають тисячі рукостискань, тому потурбуватися про захист від мікробів було б логічним. Однак і покійна королева, і король Чарльз з дружиною дозволяли собі трактувати це правила вкрай вільно – в залежності від вбрання. Молодше покоління БКС і зовсім його ігнорує. Одного разу Принцеса Діана, ще в період виконання королівських обов'язків, шокувала громадськість, коли стала обніматися з простими людьми і навіть тими, хто хворий, без будь-якого захисту. Ці випадки розглядалися, як кричущі порушення королівського етикету, проте завдяки їй зараз члени королівської сім'ї все частіше виявляють на публіці людяність, що дуже до душі британцям.

5. Коли члени британської королівської сім'ї відправляються в закордонні відрядження, з собою вони завжди беруть те, що нагадує всім та кожному про швидкоплинність нашого життя – в їх багажі завжди лежить чорний траурний наряд на випадок непередбаченої трагедії. Навіть на похоронах і поминальних службах за нарядами БКС пильно стежать, адже їх зовнішня бездоганність для багатьох – оплот стабільності в цьому божевільному світі. Наряди чорного кольору монархи можуть надягати лише на похорон або під час жалоби.

Король Чарльз III, Королева Камілла, принц Вільям, принцеса Кетрін
Які правила етикету не можна порушувати членам БКС / instagram.com/theroyalfamily

Також придворним дамам заборонено носити лак темних відтінків (прийнятні лише тілесний, прозорий або світло-рожевий), а на офіційних консервативних заходах їм наказано "ховати" ноги в тілесні колготки.

Незважаючи на суворі правила королівського етикету, члени БКС (і чоловіча, і жіноча її половина) залишаються справжніми трендсеттерами, і за кожним їх виходом пильно стежать сотні тисяч шанувальників по всьому світу.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти