Модний сніданок забезпечений: як приготувати яйце пашот легко і швидко

29 грудня 2022, 22:58
Главред зібрав три простих лайфхака, які допоможуть без проблем зварити яйця пашот.
яйце пашот
Як приготувати яйце пашот / фото ua.depositphotos.com

У багатьох ресторанах під час сніданків пропонують спробувати неймовірно просте і смачне блюдо, головним інгредієнтом якого є яйце. Але це не звичайна яєчня або омлет, а яйце, спосіб приготування якого називається модним словом - пашот.

Яйця пашот стануть незвичайним варіантом для сніданку, адже їх можна красиво викласти на гріночки, додати туди зелень, спеції, овочі або навіть бекон. Такий сніданок буде виглядати дорого, красиво, а головне вишукано.

Але далеко не кожна людина може приготувати яйце пашот, адже є одна головна складність - яйце без шкаралупи виливається в киплячу воду. Навіть у деяких кухарів продукт може розбовтатися по всій каструлі, якщо щось зробити неправильно.

Виявляється, процес приготування можна істотно спростити і з цією стравою впорається навіть школяр. Ви можете вибрати спосіб, який сподобається саме вам.

Яйце пашот просто в каструлі

Спочатку вам необхідно налити в каструлю води так, щоб її рівень був приблизно 5-7 см. Туди варто додати оцет, сіль і перець. Все це необхідно довести до моменту, коли вода тільки почне закипати, але ще не буде бурлити. Якщо ви покладете яйце вже в вируючу воду, то воно просто розпадеться.

Вам потрібно зробити воронку в каструлі вінчиком, ложкою або виделкою. Яйце потрібно опускати не в саму воронку, а ближче до стінки, щоб білок і жовток не розтікся.

Якщо ви хочете, щоб жовток всередині яйця був рідким, то його можна витягувати з води вже через 2 хвилини, якщо більш густим - через 4 хвилини.

Витягнути яйце з води можна звичайною ложкою або шумівкою.

Яйце пашот в каструлі з використанням пашотниці

Якщо у вас є спеціальне пристосування у вигляді пашотниці, то це істотно спростить вам завдання. Вам просто необхідно змастити ємність рідким маслом і вилити туди яйце.

Пашотницю з яйцем потрібно покласти в каструлю з водою. Для рідкого жовтка буде досить 3 хвилин, для густого - 5 хвилин.

яйце пашот
Як приготувати яйце пашот / фото ua.depositphotos.com

Яйце пашот в пакетику

Якщо у вас немає пашотниці, а просто в воді приготувати яйце не виходить - не біда, можна використовувати звичайний целофановий пакет або харчову плівку. Вони будуть виконувати роль шкаралупи. У воду можна навіть не додавати оцет і вийде зварити відразу навіть кілька яєць.

Пакетик або плівку потрібно змастити зсередини рослинним, оливковим або вершковим маслом. Туди варто вкласти яйце. Щоб було зручніше, можна розкласти плівку на мисці або чашці і вбити яйце туди, після чого зав'язати.

Такі мішечки потрібно опустити в каструлю на 3-5 хвилин, в залежності від того, який жовток ви хочете отримати.

Раніше Главред розповідав про те, як правильно варити яйця, щоб білок не прилипав до шкаралупи.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти