Можуть принести більше шкоди, ніж користі: чому собаки люблять кістки, а кішки - молоко

19 листопада 2022, 15:32
Ми дізналися, чому так повелося, і чи так корисні ці продукти для тварин.
Кішка, собака
Чому собаки люблять кістки, а кішки - молоко / pixabay.com

Власник домашніх тварин завжди гадають, чим краще годувати собаку або кота. Всі ми знаємо, що собаки обожнюють кістки, а коти - люблять попити молочка.

Ми дізналися, чому так повелося, і чи так корисні ці продукти для тварин.

Чому собаки люблять їсти кістки?

Як кішки дряпають предмети, щоб заточити кігті, так і собаки гризуть кістки, а іноді і палиці, кореневища дерев, щоб почистити і заточити зуби, задати щелепам необхідне навантаження, потренувати їх.

відео дня

Розгризання кісток, а в їх відсутність — інших предметів – це чисто інстинктивне дію.

Крім того, собаки — не тільки хижаки, а й падальщики. Вони підбирають останки інших тварин, можуть пообідати тим, що залишилося від трапези більшого хижака. Будучи сусідами з людиною, собака звикла харчуватися недоїдками з його столу — так склалося історично.

Організм собаки відмінно перетравлює кістки, забираючи з них всю органіку і поживні речовини, і направляючи кальцій переважно в шерсть.

Чому коти люблять молоко?

У багатьох склалося враження, що кішкам потрібно давати коров'яче молоко, щоб вони були здоровими, але насправді, молоко може принести вашому чотирилапому другу більше шкоди, ніж користі. Крім того, якщо ваш вихованець має збалансований, відповідний віку повноцінний раціон, йому і не потрібно молоко.

Багато котів, як і люди, з віком втрачають здатність перетравлювати молоко. У міру того як тварина росте, його організм виробляє все менше ферментів, що розщеплюють молочний цукор (лактозу). Це призводить до непереносимості лактози та неприємних симптомів, таких як діарея. Тому ветеринарні лікарі не рекомендують давати кішкам молоко.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти