Молода редиска неймовірно корисна, але може і "добити" шлунок: кому її не можна їсти

1 травня 2023, 15:54
Редиска - продукт, який є джерелом багатьох корисних речовин.
У чому користь і шкода редиски
У чому користь і шкода редиски / pixabay.com

Редиска - низькокалорійний продукт, який містить безліч вітамінів і мінералів, таких як вітамін C, калій, кальцій і фосфор. Вона також містить речовини, які сприяють кращому травленню і загальному поліпшенню здоров'я.

Але їсти її можна, без шкоди для організму, далеко не всім.

Які хвороби допомагає запобігти редиска

Редиска може допомогти запобігти ряду захворювань завдяки високому вмісту вітаміну С, який є потужним антиоксидантом і сприяє зміцненню імунної системи. Редиска також може допомогти знизити рівень холестерину в крові та покращити стан шкіри.

відео дня

Шкода редиски

Попри безліч корисних властивостей, редиска може завдати шкоди, якщо вживати її у великих кількостях. Надмірне вживання редиски може призвести до проблем зі здоров'ям шлунково-кишкового тракту, таких як печія, гази та діарея.

Як вживати редиску

Редиска - це відмінний продукт для додавання в салати, супи або використовуйте її в якості закуски. Але слід пам'ятати, що помірність - ключ до успіху. Не зловживайте редискою, щоб уникнути можливих проблем зі здоров'ям.

Кому не можна їсти редиску

Хоча редиска має цілий ряд корисних властивостей і є низькокалорійним продуктом, є кілька категорій людей, яким не рекомендується вживати її:

  • Люди з підвищеною кислотністю шлунка або виразкою шлунка. Редиска може викликати додаткову дратівливість слизової оболонки шлунка і погіршити симптоми.
  • Люди із захворюваннями нирок. Редиска містить оксалати, які можуть утворювати камені в нирках у людей, які мають схильність до таких захворювань.
  • Люди, які страждають від алергії на продукти сімейства хрестоцвітних. Редиска, як і інші продукти з цього сімейства (брокколі, цвітна капуста, капуста, ріпа, редька), може викликати алергічну реакцію.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти