Можна їсти шоколад і пити каву: 25 продуктів, які виведуть вас з новорічного похмілля

1 січня 2024, 23:26
Є кілька продуктів, які можуть полегшити симптоми похмілля і зробити ваше життя трохи більш стерпним.
Можна їсти шоколад і пити каву: 25 продуктів, які виведуть вас з новорічного похмілля
Як швидко вийти зі стану похмілля / Колаж Главред, flickr (Jean Wang), freepik

Болить голова? Сухість у роті? Відчуваєте нудоту? Болить все тіло? Це лише деякі з класичних симптомів похмілля, які ви можете відчувати після п'яної ночі або дня.

А в Новий рік ваше похмілля може стати найгіршим з усіх, які ви будете відчувати протягом усього 2024 року.

Що зробити щоб стало легше з похмілля

Крім відомих фізичних симптомів похмілля, доктор Алекс Міссік, терапевт з UK Meds, каже, що часто зустрічаються і психічні симптоми, включно з депресією, занепокоєння або дратівливість, труднощі з концентрацією уваги і провали в пам'яті, пише The Sun.

відео дня

"Похмілля може здаватися, що воно триває вічно. Коли у вас похмілля, іноді може здатися, що ви більше ніколи не відчуєте себе добре", - говорить він.

Але він додає, що дослідження показали, що в середньому похмілля триває від 18,4 до 24 годин. На щастя, є кілька продуктів, які можуть полегшити хворобливі симптоми похмілля і зробити ваше життя трохи більш стерпним.

Хоча ви, можливо, захочете потягнутися до найбільш жирної, жирної та вуглеводної їжі, спробуйте перекусити фруктами та овочами. Ви зможете відчути себе бадьорим і працездатним набагато швидше, ніж якби ви перебували в харчовій комі від продуктів, що викликають скачки цукру в крові.

"Хоча жодна їжа не може" вилікувати" похмілля, деякі продукти можуть полегшити симптоми похмілля та прискорити процес відновлення", - каже доктор Міссік.

Додавши до свого дня деякі з цих 25 продуктів, ви зможете відновити втрачені поживні речовини, стабілізувати рівень цукру в крові та зменшити токсичний вплив алкоголю.

Що найкраще їсти з похмілля

Свіжі фрукти

Незважаючи на те, що ви можете віддати перевагу борошняним вуглеводам, миска смачних свіжих фруктів сприяє гідратації, насичує організм вітамінами, мінералами та природними цукрами, а також антиоксидантами та клітковиною, корисною для кишечника.

Тост

Шлунок трохи чутливий? Покладіть шматочок-інший цільнозернового хлібу у тостер - доктор Міссік стверджує, що тости допомагають стабілізувати рівень цукру в крові, поповнюють калорії та допомагають впоратися з розладом шлунка. Крім того, цільнозерновий хліб містить вітаміни групи В і довше зберігає ситість, так що ви з меншою ймовірністю потягнетеся за класичною похмільною шкідливою їжею протягом дня.

Бекон

Доктор Міссік стверджує, що саме сіль, що міститься в беконі, може допомогти при похміллі, оскільки при вживанні алкоголю ми часто втрачаємо натрій. Але пам'ятайте, що зневоднення також є одним з основних симптомів похмілля, і надлишок солі може погіршити його. Чому б не намазати скибочку тосту з цільного зерна беконом і яйцями, щоб отримати королівський сніданок від похмілля?

Яйце

Варені, некруто або пашот - яйця стануть відмінним доповненням до вашої похмільної дієти. Доктор Міссік стверджує, що яйця багаті поживними речовинами цистеїном, який має антиоксидантні властивості, і холіном, який підтримує роботу печінки і мозку.

Каша

Доктор Міссік каже, що каша корисна для чутливого шлунка, а повільно вивільняються вуглеводи, такі як перловка, допомагають стабілізувати рівень цукру в крові, даючи вам постійну енергію, щоб ви могли продовжувати свій день.

Квасоля

Будь-яка квасоля, яка припаде вам до смаку, допоможе підвищити рівень вітамінів групи В, які сприяють підтримці енергії і роботи мозку. Крім того, квасоля містить клітковину, яка допомагає підтримувати здоров'я кишківника.

Гриб

Ще один овоч, який варто додати до тостів з беконом, - гриби. "Вони багаті мінералами, вітамінами групи В та антиоксидантами, а також мають ряд переваг для травлення", - каже доктор Міссік.

Авокадо

Потрібен ще один заспокоювач шлунка? Доктор Міссік рекомендує авокадо, оскільки воно м'яко впливає на шлунок, а також багате поживними речовинами і вітамінами, А також калієм.

Кава

Попереду напружений день? Похмілля - останнє, що вам потрібно. Однак чашка кави може підвищити пильність і стимулювати нейромедіатори, що покращують настрій, що може допомогти вам почувати себе щасливішими.Тільки не пийте каву перед сном, оскільки в підсумку ви можете погано виспатися. І не пийте занадто багато, оскільки у деяких кофеїн може викликати головний біль або тривогу.

Кокосова вода

Доктор Міссік рекомендує пити кокосову воду для відновлення сил. Крім того, ця тропічна рідина містить природні цукри та вітаміни і може стати дегустаційною альтернативою воді, якщо ви не любите звичайну воду.

Горіх

Жменя хрустких горіхів - чудовий перекус о 15:00. "Вони багаті корисними жирами, магнієм і білком, - каже доктор Міссік. Рівень магнію часто знижується, коли ми п'ємо алкоголь, однак цей мінерал ідеально підходить для того, щоб допомогти організму відновити вологу і навіть полегшити головний біль".

Імбир

Додайте трохи тертого імбиру в киплячу воду, щоб отримати напій, який допоможе полегшити нудоту і побороти запалення в організмі.

Курячий суп

За словами доктора Місіка, зігріваюча кружка курячого супу підвищує рівень електролітів в організмі. Це допоможе відновити сили організму. Крім того, курячий суп допомагає стабілізувати рівень цукру в крові.

Дика спаржа

Наша печінка переживає багато, але хрустка спаржа, на думку доктора Місіка, може допомогти захистити печінку. Крім того, вона підвищує рівень ферментів в нашому організмі, що розщеплюють алкоголь, що допомагає швидше вивести його з організму. Насолоджуйтесь спаржею як гарніром до яєчні на тості або додайте її до смачного салату під час обіду.

Грецький йогурт

Для білка, кальцію, магнію та вітамінів групи в з'їжте трохи вершкового грецького йогурту. Алкоголь може вичерпати запаси амінокислот у нашому організмі - амінокислоти є будівельними блоками білка. Тому поповнення амінокислот наступного ранку за допомогою продуктів, багатих білком, може допомогти звести нанівець симптоми похмілля.

Банан

Саме калій, що міститься в бананах, може дійсно допомогти при похміллі, оскільки цей електроліт сприяє регідратації, а також роботі нервів і м'язів. Крім того, доктор Міссік стверджує, що банани містять триптофан. Ця амінокислота допомагає організму виробляти гормон гарного настрою - серотонін.

Груша

Доктор Міссік пояснює, що груші допомагають переробляти алкоголь, а також містять велику кількість води, що сприяє зневодненню організму.

Шпинат

Після похмілля ви відчуваєте себе виснаженим? Доктор Міссік каже, що зелений шпинат містить велику кількість води, яка може допомогти запобігти втомі. Шпинат також містить вітамін групи В, фолат.

Коричневий рис

Поданий на гарнір до обіду або вечері, коричневий рис містить складні вуглеводи, які стабілізують рівень цукру в крові, а також клітковину, магній і вітаміни групи В.

Лайми

Замість того, щоб вичавити лайм у свою "Маргариту", спробуйте вичавити його в салат або печеню. Сік лайма допомагає збалансувати рівень електролітів, а також сприяє травленню.

Корнішон

Зупиніться, перш ніж витягнути корнішони зі свого гамбургера. Доктор Міссік каже, що в цьому продукті багато натрію та електролітів, які можуть допомогти відновити баланс в організмі після ночі, проведеної в алкоголі.

Помідор

Саме високий вміст води в цих соковитих червоних плодах робить їх корисними при похміллі. Крім того, помідори містять антиоксидант лікопін, а антиоксиданти сприяють зменшенню запалення. Оскільки алкоголь викликає запалення, він може призвести до запалення в організмі, однак занадто сильне запалення може призвести до ряду захворювань. Тому все, що ми можемо зробити для зменшення запалення, ідеально підходить для підтримки міцного здоров'я.

Васабі

Потрібно прокинутися? Можливо, у вас ще є плани на вечір. "Васабі викликає відчуття бадьорості і має детоксикаційні сполуки", - каже доктор Міссік.

Шоколад

Якщо вам потрібен привід, щоб раніше відкрити різдвяні цукерки, то це він. Доктор Міссік стверджує, що шоколад підвищує рівень ендорфінів в організмі, але ж ви не хочете позбавляти і карати себе, коли вам і так важко. Шоколад також містить теобромін, який допомагає підтримувати здоров'я серця.

Лосось

Жирна риба, наприклад лосось, містить Омега - 3 жирні кислоти, які, за словами доктора Місіка, розщеплюються на амінокислоти, що сприяють відновленню.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти