Чи можна дарувати гвоздики живим людям: що принесе "траурна" квітка

27 квітня 2023, 04:10
4083
Деякі квіти асоціюються у людей з неприємними подіями. Главред розповість, чи можна просто дарувати гвоздики і до чого це призведе.
Чи можна дарувати гвоздики живим людям
Чи можна дарувати гвоздики живим людям / Колаж фото instagram imperya _ cvetov _ _ n1 / ionochkina_flowers

Гвоздика - квітка, яка у багатьох людей викликає неприємні асоціації з траурними і сумними подіями. Дізнатися, чи можна дарувати гвоздики живим людям ви зможете далі.

Чому гвоздика траурна квітка - розвіємо міф

Гвоздика у досить великої кількості людей має асоціацію з кладовищем і святом 9 травня. Однак це не весь ланцюжок асоціацій, пов'язаних з гвоздиками.

З індустрією похорону цю квітку стали пов'язувати ще в позаминулому столітті. Вся справа в тому, що тоді вінки на кладовищі створювали з рослин, які завжди зелені і квітів, які можуть довго стояти. Такими квітами є гвоздики, без води вони можуть бути свіжими близько доби. Саме з цієї причини гвоздика стала атрибутом траурної флористики і закріпилася там надовго.

відео дня

Чи можна просто дарувати гвоздики - відповідь на головне питання

Як ми вже написали раніше - гвоздика не несе в собі особливих "темних" смислів, ця квітка всього лише став жертвою асоціацій. а значить - має право на життя. Гвоздику, яку у флористиці називають Діантусом - можна дарувати на будь-яке свято будь-якій людині, зараз видів цієї квітки досить багато.

Коли прийнято дарувати гвоздики - що вони означають

Сама по собі гвоздика стійка і красива квітка, яких пахне свіжістю. З давніх-давен прийнято на вінчання і весілля дарувати молодятам білі гвоздики, а ось червоні і рожеві - говорять про класичні ознаки любові і велику пристрасть.

В цілому, гвоздика радує своєю різноманітністю все більше, а значить можна вибирати за смаком.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти