Чи можна додавати цукор в каву: ви здивуєтеся, коли дізнаєтеся відповідь

4 листопада 2022, 12:20оновлено 4 листопада 2022, 13:12
Скільки ложок цукру треба додавати в каву - що важливо знати і пам'ятати.
кава, цукор
Чому не варто додавати цукор в каву / Reuters, УНІАН

Кава є одним з найпопулярніших напоїв. Це прекрасно тонізуючий напій, який має приємний смак і аромат. Багато хто віддає перевагу заварний кави, проте є і величезна армія шанувальників розчинної кави.

При цьому слід пам'ятати про те, що надмірне вживання кави може привести до небажаних проблем зі здоров'ям. Лікарі попереджають, що при зайвому вживанні особливо міцної кави є небезпека навантаження і негативного впливу на серцево-судинну систему.

За багато століть культура споживання кави сформувала різні смаки і переваги. Є любителі натуральної кави без добавок, проте багато хто додає в напої різні добавки: від цукру до шматочків лимона.

Чому не варто додавати цукор в каву

Не можна забувати про те, що в разі додавання цукру в каву – це істотно змінює сам смак напою. При цьому процес відбувається на молекулярному рівні. Вчені прийшли до висновку про те, що додавання цукру в каву змінює структуру, хоча і маскує різкий гіркуватий смак. Відзначимо, що цукор вносить зміни до складу готового напою, адже молекули кофеїну і води перемішуються рівномірно.

Що буде якщо додати цукор в каву

Додаючи в каву цукор ви напевно його розмішуєте чайною ложкою. Однак тут може критися несподіваний підступ. Адже тим самим відбуватися процес порушення структури напою. Крім того, розмішування також призводить до розшарування молочної піни.

Варто пам'ятати про те, що якщо в кав'ярні вам запропонують додати в каву цукор, то це може свідчити про невпевненість в приготованому напої, що вказує на низьку якість використовуваного при приготуванні зерна.

Скільки цукру додавати в каву

Якщо ви звикли пити каву з цукром, то слід пам'ятати прості правила змішування. Не варто додавати забагато цукру, адже, по-перше, надлишок цукру шкодить організму, а по-друге він повністю перебиває смак і аромат кави.

Дослідним шляхом достовірно відомо про те, що в ємність зі 100 мілілітрах кави не варто додавати цукру в розмірі більше 2 чайних ложок. Уточнимо, що вироблено поєднання цукру в каві, яке вважається оптимальним:

  • 100 мілілітрів кави;
  • 2 чайні ложки цукру.

Чому не можна пити каву без цукру

Вживання кави сприяє насиченню організму кофеїном, який потрапляє в тому числі і в головний мозок. Внаслідок цього різко починає рости активність головного мозку. Таким чином виникає закономірність – активна робота мозку вимагає насичення клітин вуглеводами. Висновок простий - якщо вживати каву без цукру, це буде сприяти швидкому "втомленню" мозку, що позначиться на якості та обсязі виконуваної роботи.

Читайте більше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти