Чи можна їсти жменю горіхів кожен день-відповідь дієтолога

5 жовтня 2021, 03:12
Спеціаліст Світлана Фус окремо нагадала про те, що необхідно їсти горіхи в сирому вигляді, оскільки при обсмажуванні або добавки солі, вони втрачають потрібні властивості.
Горіх
Чи можна їсти жменю горіхів кожен день-відповідь дієтолога/ ua.depositphotos.com

У горіхів багато корисних властивостей - але з потрібно правильно вживати. Про це написала на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram відомий дієтолог Світлана Фус.

Фахівець також зазначила, що горіхи містять безліч корисних речовин: клітковину, вітаміни і мінерали. Спеціаліст нагадала про необхідність вживати горіхи в сирому вигляді, оскільки при обсмажуванні, додаванні солі або цукру вони втрачають свої корисні властивості. Спеціаліст рекомендує купувати горіхи в шкаралупі, так як заздалегідь очищені швидко окислюються.

Крім того, горіхи сприяють зниженню ризику ішемічної хвороби серця, онкології і, як наслідок, передчасної смерті. Для цього достатньо з'їдати жменю (20 грамів) в день, однак, як підкреслює Фус, збільшення норми не принесе додаткової користі.

читайте такожЛікар розповіла, чим небезпечний бразильський горіх

Нагадаємо, раніше, співробітники відділення дерматології Каліфорнійського університету (США) здійснили відкриття. Згідно з їхніми висновками, горезвісна "західна" дієта-фаст-фуд, червоне м'ясо та інші продукти, насичені жирами, в багатьох випадках призводить до шкірних захворювань.

Вчені знайшли харчову добавку - "вбивцю" похмілля. Виявляється, звичайна харчова добавка може запобігти похмілля.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти