Чи можна їсти помідори кожен день - відповідь фахівця з харчування

14 жовтня 2021, 16:22
Як говорить фахівець з харчування, помідори містять не тільки вітаміни А, групи В, К, Е, С, калій і корисні кислоти, але ще мають і жовчогінну властивість.
Помідор
Чи можна їсти помідори кожен день - відповідь фахівця / Corey Burger / flickr.com

Незважаючи на те, що помідори мають відразу кілька корисних для організму властивостей, при їх надмірному вживанні є ризики для здоров'я. Про це Нутриціолог Лідія Квашніна розповіла в коментарі порталу Чемпіонат.

Помідор, каже Квашнина, сам по собі кислий продукт, а груба клітковина ще й подразнює слизову шлунка і дванадцятипалої кишки. Тому якщо є проблеми з цими органами, вони можуть посилитися. Підступність помідорів в тому, що зазвичай при виникненні хворобливих симптомів люди думають про овочі в останню чергу — як правило, у всьому звинувачують смажене, солоне і копчене.

Помідори містять не тільки вітаміни А, групи В, К, Е, С, калій і корисні кислоти, але ще мають і жовчогінну властивість. Тому тим людям, каже Квашнина, у кого діагностована жовчнокам'яна хвороба, томати варто вживати вкрай обережно – оскільки вони можуть спровокувати напад через рух каменів в протоках і оклюзію (закупорку) жовчовивідних шляхів.

відео дня

читайте такожЛікар розповіла, чим шкідливі помідори у Великий піст

Нагадаємо, раніше лікар-дієтолог і гастроентеролог Світлана Ісакова розповіла, що їсти на сніданок категорично не варто. За її словами, бутерброди на сніданок їсти можна, але потрібно розуміти, що це за бутерброд. Якщо мова йде про білому батоні з шматком вареної ковбаси, то такий "кулінарний шедевр" є не варто в принципі.

Деякі види ковбас цілком безпечні, якщо їх вживати зрідка і в невеликій кількості. Ліверна і кров'яна ковбаса у списку небезпеки займає перше місце. Справа в тому, що вона проводиться з додаванням внутрішніх органів тварин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти