Чи можна зберігати плівку в холодильнику: проста порада допоможе господиням

1 липня 2023, 16:43оновлено 1 липня 2023, 20:23
Є думка, що продукти треба обертати в плівку і відправляти в холодильник Главред відповідає на питання: "Чому харчову плівку потрібно зберігати в холодильнику".
Харчова плівка
Охолоджена харчова плівка буде лягати рівно / instagram.com/svetofor_uralsk_4/kopeika_shchuchinsk

"Чи можна зберігати плівку в холодильнику" ‒ відповідь проста. Не тільки можна, але і бажано. Хоча плівку в упакованому вигляді зберігати можна при температурі від мінус 30 градусів до плюс 40 градусів за шкалою Цельсія (і вологості до 80%), найкраще зберігати її в недоступному для дітей місці і холодному. Холодильник тут прекрасно підходить.

Найкраще поставити плівку в відділення двері вертикально, оскільки вона буде займати менше місця. Охолоджена харчова плівка буде лягати рівно - вона чудово буде натягуватися і тримати в порядку необхідне продовольство.

Крім того, як кажуть фахівці, дуже зручні в застосуванні перфоровані харчові плівки, отвори якої через певну відстань допомагають швидко і акуратно відривати її шматки.

відео дня

Яка буває харчова плівка

Харчові плівки бувають в основному бувають двох типів:

  • плівки з полівінілхлориду (ПВХ, PVC)
  • поліетиленові плівки (ПЕ, PE).

ПВХ-плівки можуть використовуватися в якості одноразової упаковки харчових продуктів тривалого терміну зберігання. Але у них є важлива функція — пропускають назовні водяну пару і вуглекислий газ, всередину пропускається кисень. Таким чином, конденсат не утворюється всередині плівки. Крім того, воно використовується різними підприємствами харчової промисловості ‒ наприклад, для упаковки хлібобулочних виробів.

Плівка поліетиленова харчова використовується в якості одноразової упаковки різних продовольчих продуктів короткочасного терміну зберігання, може використовуватися спільно зі спеціальними піддончиками (такі кладуть разом зі спеціальними прокладками зазвичай в супермакетах при упаковці м'яса). Саме такі плівки продають в різних господарських магазинах для кулінарних і побутових потреб.

Харчова плівка
Плівка використовується в якості одноразової упаковки харчових продуктів тривалого терміну зберігання / Instagram / vypechki_turkestan/

Яку температуру може витримати харчова плівка

Не можна використовувати харчову плівку для запікання в духовці – поліетилен миттєво розплавиться і змішається з їжею. Відповідь на питання, яку температуру витримує харчова плівка, знаходиться на її упаковці (зазвичай це максимум 100 градусів за шкалою Цельсія).

Досвідченим господаркам також давно відомі кілька нестандартних способів використання харчової плівки, які сильно полегшують їм роботу:

  • обернути руки від мозолів при роботі лопатою або граблями;
  • обернути плодоніжки бананів (тоді фрукти будуть свіжими дуже довго);
  • закрити судини з косметикою - для чого і потрібно накрити шийку шматком плівки, а потім вже закрутити ковпачок;
  • заклеїти щілини у вікнах (щоб не було протягів);
  • спіймати мух за допомогою простої пастки (в мисці нарізати фрукт, закрити її плівковим шматком - зробити отвір - і зовсім скоро все мухи попадуться там);
  • накрити полиці в холодильнику (щоб ті не забруднювалися);
  • обернути брудне взуття (і можна спокійно пройти в кімнату).

Вас можуть зацікавити такі Тексти:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти