Чи можна з кісточки виростити кавун: що зробити, щоб зійшла смачна ягода

7 квітня 2023, 14:05
Час городників і садівників вже настав, українці у всю займаються розсадою і готуються до літа.
Чи можна з кісточки виростити кавун
Чи можна з кісточки виростити кавун / Колаж фото instagram faina_flowers_kz

Однією з найулюбленіших ягід більшості є кавун, проте мало хто знає, що його можна виростити самостійно. Про це сьогодні розповість Главред.

Чи можна з кісточки виростити кавун - як це можливо

Як і практично будь-яка рослина кавун можна виростити і через кісточку. Посіяти її можна у відкритий грунт тоді, коли грунт прогріється до 15 градусів на глибину 10 сантиметрів. Також можна посіяти кавун на розсаду, цей варіант вважається більш результативним.

Як правильно вирощувати кавуни в домашніх умовах - головні правила

Виростити солодкий і соковитий кавун можуть всі. Для цього достатньо просто знати кілька головних правил. Кавун росте досить довго, тому до його посадки варто приступати вже в середині квітня.

відео дня

Сіяти насіння можна в стаканчики, важливо знати, що сімейство гарбузових обожнює м'який грунт, тому грунт повинен бути з суміші торфу, піску і перегною.

Перед тим як сіяти насіння потрібно промочити в марганцівці близько 15 хвилин, потім промити і потримати у вологій марлі в теплому місці. Та й в цілому, розсада кавуна любить тепло, тому проросте тільки при 25-30 градусах. У момент, коли паростки досягнуть 1,5 сантиметра, їх потрібно пересаджувати в торф'яні горщики. Поливати розсаду необхідно тільки теплою водою і тримати завжди в теплі. Кавун - досить вибаглива рослина. В цілому, розсаду можна переміщати в грунт, коли паросткам буде близько місяця.

Скільки часу потрібно щоб виростити кавун - як довго чекати задоволення

Ягода кавуна росте довго і до цього потрібно бути готовим. Плоди зріють досить довго. Під час вирощування в грунті, до перших зрілих плодів може пройти близько 4 місяців, а саме 100-120 днів. На це впливає і склад грунту, і температура і погодні умови.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти