Чи можна уникнути нападів гіпертонії уві сні - відповідь кардіологів

27 грудня 2021, 02:16
Представники кардіологічної асоціації США розповіли про результати спостережень за двома групами випробовуваних, які страждають від підвищеного тиску.
Тиск
Чи можна уникнути нападів гіпертонії уві сні - відповідь кардіологів / УНІАН

Включення в щоденний раціон фісташок може в певних випадках допомогти в боротьбі з гіпертонією - навіть коли людина спить. Про це повідомляє портал Daily Express з посиланням на свіже дослідження вчених.

Представники Американської кардіологічної асоціації розповіли про результати спостережень за двома групами випробовуваних, які страждають одночасно від схильності до підвищеного артеріального тиску і діабету другого типу. Перша - дотримувалася контрольної дієти з низьким вмістом жиру і великою кількістю вуглеводів, а до раціону другий додали фісташки.

Через чотири тижні остання група при перевірці показала цікаві результати. "Фісташкова дієта значно знизила загальний периферичний опір, підвищила серцевий викид і поліпшила деякі показники варіабельності серцевого ритму. Систолічний амбулаторний артеріальний тиск значно знизився після фісташкової дієти, причому найбільше це спостерігалося під час сну", — розповіли вчені.

відео дня

Фісташки, кажуть кардіологи, містять амінокислоту L-аргінін, яка в організмі перетворюється в оксид азоту. Воно і грає ключову роль для розширення судин, що допомагає зменшити тиск.

читайте такожЧи можна знизити тиск без препаратів - відповідь кардіолога

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що дієтолог Світлана Фус попередила, що насіння льону протипоказані дітям до трьох років. Вони можуть нашкодити всім людям, у яких є камені в жовчному міхурі, і конкретно жінкам, у яких є гінекологічні захворювання.

До того Фус повідомляла, що є три важливих правила здорового харчування, перше — має бути гармонійне співвідношення енергії, яку людина отримує з їжею протягом дня, і енергії, яку він витрачає.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти