Чи можна їсти піцу кожного дня

3 серпня 2022, 05:40оновлено 3 серпня 2022, 12:28
Піцу найкраще вживати один раз на тиждень, якщо ви стежите за своїм харчуванням.
1659486043-3083.jpg
Приготування домашньої піци стане кращою альтернативою замовлення страви в ресторані / ua.depositphotos.com

Піца залишається однією з найпопулярніших і смачних страв. Її можна приготувати вдома, замовити в ресторані, Інтернеті, швидко розігріти та з'їсти. Одні надають перевагу ласуванню стравою в моменти, коли лінь щось приготувати, інші ж їдять піцу частіше, особливо в компанії друзів. Про піцу багато суперечок. Існує думка про неї як про шкідливу страву, яка містить велику кількість калорій. Любителі поїдання круглої дріжджової коржі, навпаки, кажуть, що користь і шкоду піци визначає склад інгредієнтів страви.

Чому шкідливо їсти піцу

Найчастіше піца складається з жирних соусів, ковбас, копченостей, баликів, бекону, томатної пасти, майонезу, різного виду сирів. Хлібопекарське борошно являє собою прості вуглеводи, в результаті чого продукт підвищує рівень цукру в крові. Через це настає швидкий голод, людина швидко набирає вагу. У одному шматочку піци може бути 20% насичених жирів, споживаних організмом за цілу добу. Загалом, це калорійна бомба.

Особливо не бажано запивати покупну піцу газованою водою. Одночасне поєднання солодкого та жирного одним прийомом їжі може призвести до змін глюкози, зайвого навантаження на підшлункову залозу та ризику набрати зайві кілограми.

відео дня

Чи можна їсти піцу кожного дня

Якщо піца приготована зі здорових інгредієнтів, її можна їсти кожного дня. Тісто для такої страви можна приготувати з цвітної капусти або брокколі.

Що стосується самої начинки, найкраще використовувати домашній томатний соус (бажано навіть домашній подрібнений помідор), нежирний сир (наприклад, моцарелла), будь-які овочі (гриби, баклажани), натуральний тунець, варену шинку або м'ясо індички.

Як часто можна їсти піцу

Піца піднімає настрій та знижує вироблення стресового гормону – кортизолу. Піцу бажано їсти не дуже часто.

Якщо в складі піца присутні овочі та білок, страва може поповнити організм корисними жирами, кальцієм, мінералами і вітамінами. Щоб не нашкодити своєму здоров'ю, піцу можна їсти десь раз на тиждень. Обов'язково потрібно стежити за розміром порцій, щоб не з'їсти зайвого.

Піца фото
Їсти піцу кожен день не рекомендується / ua.depositphotos.com

Де купувати піцу - вирішувати вам. Але краще це робити в перевірених місцях, де під час її приготування використовують свіжі і якісні інгредієнти. Рекомендується, щоб піца містила дієтичне м'ясо - індичку або курку, шпинат, зелень та овочі.

Як їсти піцу та не товстіти

Щоб їсти піцу та не поправлятися, потрібно їсти її в першій половині дня. Від одного шматочка навряд чи постраждає дієта, шкоди фігурі не буде. Калорійну їжу рекомендують вживати до 12 дня. Декілька шматочків суттєво не зашкодять, однак, якщо ви стежите за своїм харчуванням, переїдати категорично не можна.

Хорошим вибором стане піца з високим вмістом білка. У страві можуть бути морепродукти, шматочки риби, кальмари, восьминоги, креветки. Чистий білок наповнює організм корисними елементами та містить поживними властивостями. Піца з ковбасою не настільки оптимальний варіант, оскільки не завжди можна бути впевненим в якості продукту.

Піца
Корисною може бути піца з овочами та високим рівнем вмісту білка / ua.depositphotos.com

Як соус можна вибрати майонез на оливковій олії. У ньому не так багато цукру, як в кетчупі, зате він ситний. Не можна забувати, що саме підвищений вміст цукру не дає організму нормально насититися порцією.

Склад піци повинен бути чітко розписаний, з кожним інгредієнтом. Склад страви повинен бути таким, щоб він не містив начинки, яка могла б викликати у вас алергію. Перерви між їжею слід робити по 4-6 годин.

Як їсти піцу та не поправитися - поради

Заздалегідь дізнайтеся, з якого борошна була приготовлена піца. Кращий варіант, якщо страва на тісті без дріжджів. Подібний склад піци містить меншу кількість калорій, ніж піца на дріжджовому тесті.

Бортики краще не їсти. Раніше бортики були для того, щоб трималося тісто. У той момент, коли піцу доїдали до краю, їх викидали. Якщо ви боїтеся зашкодити своїй фігурі, не їжте їх.

газовані напої
Піца з солодкими напоями не приносить користі для організму / ua.depositphotos.com

Якщо вам до вподоби сир – вибирайте моцарелу. Продукт вважається з низьким рівнем калорій і не завдає шкоди вашому режиму харчування. Щоб зберегти фігуру, утримайтеся від вживання в їжу Чеддера або плавленого сиру.

Підраховуйте кількість калорій. Якщо боїтеся набрати зайві кілограми, стежте за тим, що і як ви їсте. З'ївши декілька шматочків піци в день, не треба ввечері харчуватися вуглеводами. З'їжте овочевий салат.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти