Чи можна легко позбутися печії - відповідь дієтолога

23 вересня 2021, 23:29оновлено 24 вересня 2021, 01:01
Як каже дієтолог і нутриціолог Віккі Петерсен, то причинами печії можуть регулярно служити надмірна вага і щоденний раціон з великою кількістю жирів.
Печія
Чи можна легко позбутися печії - відповідь дієтолога/ ua.depositphotos.com

Регулярна печія, як правило, з'являється у людей, які неправильного харчуються. Американський дієтолог і Нутриціолог Віккі Петерсен в коментарі порталу Digital Journal розповіла, як можна її усунути.

Причинами печії можуть служити надмірна вага і щоденний раціон з великою кількістю жирів. Також печію можуть провокувати куріння і стрес, говорить Пітерсен. Одним із наслідків захворювання може бути безсоння, тому фахівець рекомендує вживати легку їжу перед сном для позбавлення від неї. Надлишок кофеїну в організмі також загрожує виникненням печії. Нарешті, печія може з'являтися в разі грижі стравоходу.

Для позбавлення від неприємних відчуттів Пітерсен пропонує три ефективні методи - повільне вживання їжі і ретельне пережовування, не лягати після прийому їжі і заняття спортом на голодний шлунок.

відео дня

"Переповнення шлунка може викликати спазми і стати причиною печії. Спробуйте їсти повільніше і витратити більше часу на пережовування. Після прийому їжі залишайтеся у вертикальному положенні. Якщо ви ляжете, то це може перешкодити ефективному переміщенню вмісту шлунка в кишечник", — говорить фахівець.

читайте такожЯк прибрати тяжкості в шлунку і підстьобнути травлення

Нагадаємо, раніше вчені знайшли незвичайний зв'язок між кавою, чаєм і діабетом.

До того експерт розповіла, що бадьорить тіло краще кави.

Але пізніше медики назвали дієві методи, дотримання яких дозволяє людині швидше заснути.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти