Чи можна зупинити машинку під час прання: 4 способи правильної екстреної зупинки

5 липня 2023, 18:04оновлено 8 липня 2023, 01:41
Іноді потрібно різко припинити прання у пральній машині, коли техніка запущена. Якщо доведеться йти на такий ризикований крок, то потрібно робити це правильно.
Стирка, стиральна машина, шнур и вилка
Чи можна зупинити машинку під час прання/ ua.depositphotos.com

Пральна машина – практично незамінна річ у домі, адже допомагає підтримувати одяг та інші речі у чистоті, і при цьому ще й економить нам велику кількість часу. Поки техніка пере наші речі, у нас є час зайнятися іншими важливими завданнями, або ж просто відпочити. Але є деякі ситуації, у яких може знадобитися примусове термінове вимкнення машинки, коли вона уже запущена. Главред розібрався, що буде, якщо вимкнути пральну машину під час прання, як це правильно зробити і чи може це нашкодити техніці.

Після того, як весь брудний одяг опинився у барабані машинки і ми запустили прання, дверцята пральної машини автоматично заблоковуються. Відкрити їх можна буде лише після того, як машинки завершить прання і розблокує їх.

читайте такожОдяг буде бездоганно чистим: 5 найкращих способів, як прибрати білі розводи після пранняА що робити, якщо ви раптом усвідомили, що кинули у барабан білий одяг разом із кольоровим, всипали занадто багато прального порошку або обрали не ту програму прання? У такому випадку може знадобитися зупинка процесу. Давайте розберемося, як зупинити прання у машинці, коли воно вже почалося, і як відкрити дверцята пральної машини під час прання.

відео дня

Є чотири основні способи, як правильно зупинити машинку під час прання.

1. Якщо вода ще не набралася

Цей випадок найпростіший і найбезпечніший для техніки. У такій ситуації буде достатньо натиснути і відпустити клавішу "Пуск/ Стоп". Після цього в машинці ввімкнеться пауза і дверцята розблокуються. Ви зможете одразу відкрити дверцята і витягнути одяг із барабана.

2. Якщо вода уже набралася у барабан

Ця ситуація складніша, але і з нею теж можна впоратися. Просто натисніть ту ж саму клавішу і утримуйте її кілька секунд, а потім відпустіть. Програма прання відміниться, і ви зможете обрати програму віджиму або зливу води, щоб позбутися рідини і барабані. Тільки після цього двері будуть розблоковані і ви зможете дістати одяг з машинки.

3. Якщо барабан уже крутиться

У разі, якщо програма прання уже стартувала і барабан машинки крутиться, вимкнути техніку можна буде, знеструмивши її. Для цього потрібно витягнути шнур з розетки.

Виробники зазвичай передбачають, що у процесі експлуатації техніки можливе виникнення таких ситуацій, коли вдома можуть різко вимкнути електрику. Тоді знеструмлена техніка повинна запам’ятати те місце програми, на якому вона зупинилася, і коли електроенергія знову з’явиться, то машинка продовжить прання з цього місця. Якщо витягнути шнур з розетки під час прання, машинка поводитиметься так, як робила б у разі зникнення електроенергії.

Але спеціалісти з ремонту не радять зловживати таким способом, щоб не зламати машинку. Краще так робити лише у справді екстрених випадках.

4. Якщо потрібно змінити режим прання

Бувають випадки, коли ненавмисно ми обираємо не той режим, і лише коли барабан уже крутиться на повну потужність, усвідомлюємо свою помилку. Якщо залишити машинку на обраному режимі не можна, і ви все-таки хочете його змінити на ходу, потрібно діяти наступним чином.

Треба натиснути клавішу "Пуск/Стоп" і потримати її кілька секунд, щоб скинувся обраний режим прання, далі обрати і запустити режим віджиму, щоб злити воду. Потім обрати потрібний режим прання й запустити машинку.

Але якщо машинка після увімкнення паузи і скидання режиму не реагує і не хоче запускати віджим, можна злити воду вручну. Потрібно буде підставити тазик, відкрити кришку фільтра і злити воду.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти