Чи можна пити вчорашню каву: відомості, які приголомшать фанатів напою

5 червня 2023, 14:50
"Чи можна підігріти вчорашню каву" - на це питання не всякий кавоман здатний відповісти швидко і не замислюючись. Главред вирішив розібратися в цьому питанні.
Кава
Непросто відповісти на питання - чи можна пити вчорашню каву / колаж Главред, фото instagram.com/_iryna_a, alla_palmistry/

При нинішньому ритмі життя далеко не завжди є час з ранку перед роботою заварити собі каву. Тобто виникає спокуса заварити улюблений напій ще з вечора. Нижче ми детально розповімо, чи можна пити стару каву.

Що буде якщо залишити каву на ніч

Якщо людина заварила каву, а потім, через 5 годин її підігріє в мікрохвильовці та використає, то нічого небезпечного в цьому немає. Але потрібно пам'ятати - солодкий напій псується швидше.

Якщо охолоджене еспресо або каву по-турецьки без молока і цукру відразу прибирати в холодильник, то їх, в принципі, можна буде розігріти і через 24 години. А ось довше зберігати не рекомендується.

Підігріта в мікрохвильовці або на плиті вчорашній чорна кава містить стільки ж кофеїну, скільки і свіжа. І саме тому підбадьорливий ефект проявиться в повній мірі. Але потрібно пам'ятати - смак буде дуже специфічний, але дуже слабо будети нагадувати кавовий. Власне, для того, щоб відчути різницю між вчорашнім і свіжим, не треба бути гурманом і професійним баристою.

Справа в тому, що заварений кави на наступний день і навіть вже через пару годин не буде містити ефірних масел, які і надають напою знайомий смак і аромат. Жири в будь-якому продукті, і в кавових зернах в тому числі, швидко окислюються. Тобто в чашці виявиться рідина, яка слабо нагадує справжню каву.

Кава
Кава з молоком в будь-якому Відео потрібно пити тільки свіжим / колаж Главред, фото instagram.com/coffee.in.ucc/

Чи можна пити вчорашню каву з молоком

Будь-які кавово-молочні напої (капучино, латте, макіато та інші) і звичайну каву з молоком потрібно пити свіжоприготовленим. Відповідно, чим спекотніше в кімнаті, тим швидше напій стане кислим.

Далі - такий напій не тільки несмачний, але ще і небезпечний. Крім того, всього через пару годин при кімнатній температурі в чашці почнуть постійно розвиватися шкідливі бактерії. Адже молоко і вершки – в тому числі сухі добавки і рослинні замінники – створюють сприятливі умови для бурхливого зростання мікроорганізмів.

Та й виглядає це дуже неестетично – опала молочна пінка залишить розлучення на стінках чашки і плівку на поверхні рідини.

Холодна кава в термосі

Є думка, що вчорашню каву можна пити спокійно, якщо налити її в якісний термос. Але потрібно зауважити, що смак і аромат цього напою втрачаються не тільки під час охолодження. Власне, навіть будучи теплою, кава може стати несмачною. Перевірений часом термос або кавоварка з функцією підігріву будуть підтримувати високу температуру напою, але зберегти весь смаковий букет не зможуть.

Як правильно вибирати і зберігати каву

Вас можуть зацікавити такі новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти